Cel mai mare producator de fereste si usi PVC din judetul Valcea!

Alege-ti ferestrele din PVC in functie de performante

Ah, ferestrele… este vorba despre un subiect recurent insa extrem de complex. Element arhitectural esential pentru orice cladire locuita, ferestrele ocupa o proportie importanta in orice buget de constructie. Au o importanta cruciala intr-o locuinta. Trebuie sa ofere lumina naturala, sa permita ventilatia, sa reziste la intemperii (ploaie, vant) si la intruziuni (hoti si insecte). In realiate, zi de zi, ferestrele sunt supuse la conditii extreme, ceea ce provoaca efecte de dilatare-contractie simultane pentru unele materiale.

Norme in materie de fabricare

Data fiind varietatea de modele de ferestre pe piata, de materiale folosite si de tehnologii implementate, nu putem spune ca toate ferestrele se aseamana. In acest context, cum te poti asigura de faptul ca instalezi un produs conceput si construit pe nevoile si exigentele tale (expunerea la vant, la ploaie, armonizare cu decorul interior). Un producator autorizat va respecta normele tehnice de executie si montaj si va folosi utilaje recomandate, asigurand calitatea produselor pe care le livreaza.

Clasa de utilizare

Atunci cand o fereastra este plasata intr-o clasa de utilizare care sa raspunda nevoilor unui santier, produsul trebuie sa dea dovada de rezistenta, in special in ceea ce priveste infiltrarile de apa.

Cele trei clase de utilizare (sau de performanta) sunt urmatoarele:

R de la Residential. Aceasta categorie este una din cele mai putin riguroase clase in ceea ce priveste ferestrele. Este folosita de obicei pentru cladiri de peste doua etaje. Acest tip de ferestre ar trebui limitat pentru case de tip familial, case duplex sau case cu maxim doua etaje.

CW de la Commercial window. Aceasta categorie cuprinde produse utilizate in general pentru cladiri de inaltime medie si mijlocie.

LC de la Light Commercial. Aceasta categorie este folosita pentru casele familiale si poate fi vorba si despre ferestre de mai mari dimensiuni, fara probleme.

O fereastra peformanta infrunta provocarile energetice si climatice deopotriva.

Energie, deoarece aerul conditionat, incalzirea si iluminatul dintr-o cladire constituie cel mai mare consum din Europa.

Climatul – asta deoarece o mare parte din energia mondiala provine de la combustibili fosili (gaze, carbune, petrol), resurse care nu sunt doar finite ci reprezinta, in egala masura, principala sursa a emisiilor de gaze antropice cu efect de sera responsabile pentru numeroasele schimbari climatice.

O cladire din doua din Europa are inca montata o fereastra cu sticla simpla. Stabilitatea energetica scazuta oferita de sticla simpla (de 5-6 ori mai scazuta decat cea a sticlei duble sau triple) atrage nevoia crescuta de energie, si, drept urmare, un consum mai mare de gaze si de electricitate si, astfel, emisii de carbon mai mari. In cazul in care o casa sau o cladire ar avea ferestre cu sticla dubla, atunci doar in Europa s-ar emite cu mai putin de aproximativ 90 de tone de CO2.

Cea mai buna solutie pentru locuinta ta? Ferestrele de inalta performanta

Ferestre simple, fatade, sere, usi… toate acestea sunt zone in care caldura nu mai are cum sa scape. Pentru  asta, s-a dezvoltat o sticla de inalta performanta cu scopul de a se imbunatati eficienta energetica a cladirilor, prin reducerea consumului de energie si prin scaderea emisiilor de CO2. Montarea unei ferestre de calitate inalta reprezinta un factor important in economisirea de energie. In aproximativ 30 de ani, am putea economisi de 135 de ori din cantitatea de energie necesara pentru producerea unei ferestre.

Economia se va resimti direct pe factura de incalzire.

O fereastra de inalta performanta inseamna o fereastra cu sticla dubla sau tripla si este extrem de eficienta atunci cand o unitate de sticla dispune de o depunere low-e care reflecta caldura. Sticla tripla este eficienta aunci cand doua geamuri sunt acoperite cu acceasi depunere transparenta.

O fereastra performanta va contribui la imbunatatirea calitatii vietii. Eficiența termica este evidenta, dar cresterea sigurantei, ușurinta in curațare, alaturi de o acustica mai buna, igiena mai buna si eficienta vizuala, toate duc la un confort crescut al utilizatorului.

Daca te-ai hotarat sa optezi pentru tamplaria PVC, te asteptam sa ne contactezi sunand la numarul de telefon 0374887777 ori trimitand un mesaj folosind una dintre cele trei optiuni disponibile: email – office@oneplast.roformularul de contact de pe site sau pagina de Facebook.