Cel mai mare producator de fereste si usi PVC din judetul Valcea!

Cand este nevoie de inlocuirea ferestrelor

Ferestre montate corect, o utilizare corespunzatoaresi o intretinere regulata a ferestrelor din PVC ne permite sa ne bucuram de ele multi ani la rand. Odata cu trecerea timpului, aspectul lor, eficienta termicasi starea de functionare fac ca o inlocuire sa fie indispensabila. Te intrebi cand este nevoie sainlocuiesti ferestrele? In cele ce urmeazaiti prezentam semnele care indicafaptul ca a venit vremea saiti inlocuiesti ferestrele.

 

Inlocuirea devine necesara atunci cand vechile ferestre nu mai sunt etanse. In poziţie inchisa, aerul rece intra in incapere in timp ce aerul cald scapa la exterior. Sau, in cazuri mai grave, se poate intampla ca atunci cand ploua apa sa ajungain interior. Trebuie sa ai in vedere inlocuirea ferestrelor si atunci cand acestea nu mai sunt functionale, spre exemplu atunci cand nu se mai deschid sau inchid asa cum trebuie.

 

Inlocuirea ferestrelor: cum luam masuratorile?

Trebuie sa masori ferestrele care necesitainlocuire in trei locuri diferite. Se va masura cu un metru partea superioara a ferestrelor, partea medianasi inferioara a ferestrei (latimea), mai apoi la dreapta si la stanga si apoi la mijloc (inaltimea). Daca masuratorile nu corespund, trebuie sa iei in considerare cea mai scazuta valoare. Atunci cand vrei sainlocuiesti ferestrele trebuie satii cont si de spatiul pentru realizarea cadrului exterior al ferestrei.

Cat timp dureaza inlocuirea unei ferestre?

Una din principalele intrebari pe care o persoana care vrea sainlocuiasca ferestrele si-o pune este urmatoarea: cat timp dureazainlocuirea unei ferestre? Timpul estimat pentru inlocuirea unei ferestre depinde de dificultatea proiectului. Spre exemplu, interventia va fi mai putin lunga dacainlocuirea ferestrelor nu implica o modificare majora a structurii sau inlocuirii ferestrei. Numarul de ferestre care urmeaza sa fie inlocuite este un alt criteriu esential pentru a determina durata lucrarilor. O echipa suficient de numeroasa pentru a realiza aceasta lucrare va necesita in medie 1-2 zile pentru aceastainlocuire.

 

Inlocuirea ferestrelor: la ce trebuie sa fim atenti dupa montare?

De preferat este saincredintezi inlocuirea ferestrelor tale unor profesionisti. In general, firma la care ai comandat ferestrele si usile se ocupa si de montarea acestora. La ce trebuie sa fii atent atunci cand inlocuiesti ferestrele? Este esential ca intreg procesul sa se deruleze fara pagube atat la interior cat si la exterior. Inlocuirea ferestrelor se va face fara sa se deterioreze fatada. Atunci cand decizi sainlocuiesti ferestrele este recomandat sa alegi o tamplarie de calitate datorita careia locuinta ta va beneficia de o mai buna izolare termica.

 

Cum pregatesti interiorul locuintei pentru inlocuirea ferestrelor?

Dacaiti doresti o renovare impecabila, o inlocuire a ferestrelor fara prea mari batai de cap, este bine sa te pregatesti inainte. Inainte sa lasi muncitorii in locuinta ta trebuie sa scoti roletele sau jaluzelele. Este in egala masura bine saindepartezi toate mobilele din apropierea ferestrei, inclusiv cele care se afla in fata ferestrei, o masa sau o canapea spre exemplu. Trebuie saiti protejezi piesele de mobilier, covorul, caloriferul, de obicei situat langa fereastra de praful si de mizeria din timpul lucrarilor, dar si de elemente externe. Este bine sa acoperi solul cu cartoane astfel vei evita riscul ca parchetul sa se zgarie.

 

Drept urmare, exista cateva momente cheie cand schimbarea tamplariei este absolut necesara:

  • cand geamurile locuintei tale sunt mult prea vechi si nu mai fac fata, atat in ceea ce priveste izolarea termica, dar si fonoizolarea – iar pentru acest caz este bine sa optezi pentru inlocuirea cu ferestre din sticla termoizolanta;
  • daca te muţi intr-o casa noua, unde ferestrele nu sunt tocmai pe gustul tau;
  • cand vechea sticla este, din anumite motive, crapata, sparta sau prezinta pete ce nu se pot indeparta cu solutii chimice;
  • in cazul in care iti doresti sa schimbi dimensiunile ferestrelor, fie ca doresti unele mai mari sau mai mici;
  • atunci cand tamplaria este prea uzata.

 

Daca te-ai hotarat sa optezi pentru tamplaria PVC, te asteptam sa ne contactezi sunand la numarul de telefon 0374887777 ori trimitand un mesaj folosind una dintre cele trei optiuni disponibile: email – office@oneplast.ro, formularul de contact de pe site sau pagina de Facebook.