Cel mai mare producator de fereste si usi PVC din judetul Valcea!

Care este diferenta dintre o fereastra PVC si o fereastra din lemn?

Daca intentionezi sa iti schimbi ferestrele atunci si tu, la fel ca numeroase alte persoane in situatia ta, iti pui una din cele mai frecvente intrebari: fereastra din lemn sau fereastra PVC? Pe care sa o alegi?Pentru a face cea mai buna alegere cu putinta, exista numeroase criterii de care trebuie sa tii cont: bugetul, alegerea culorilor, ferestre la comanda, standard si locul in care stai.

 

Avantajele oferite de ferestrele din PVC: pretul

Principalul avantaj oferit de ferestrele PVC este fara indoiala raportul calitate/pret. Imbatabil in raport cu principalii concurenti de pe piata, lemnul si aluminiul, PVC-ul este un material de privilegiat chiar si de persoanele cu un buget mai redus. Pe langa faptul ca este peformanta, rezistenta si izolanta, fereastra din PVC poseda toate calitatile necesare pentru a raspunde tuturor nevoilor si cerintelor.

 

Alegerea unei ferestre din PVC te va ajuta sa eviti pierderile de caldura si te va ajuta sa imbunatatesti confortul termic si acustic. Un alt avantaj care nu trebuie neglijat al ferestrei PVC este oferit de longevitatea si faptul ca este usor de intretintut. PVC-ul este un material rezistent. Infrunta fara problema proba timpului si tot felul de intemperii. Daca ferestrele din PVC se murdaresc se pot curata fara probleme cu ajutorul unui burete sau lavete si cu o solutie speciala.

 

Ofera in egala masura posibilitatea de a alege din mai multe culori, exista culori care imita lemnul, cu finisaj mat sau stralucitor.Un ultim avantaj demn de mentionat pentru ferestrele din PVC este urmatorul: este reciclabil in proportie de 99%. Cel mai folosit material atunci cand vine vorba de renovare sau de o constructie noua, PVC-ul este un material folosit de doua treimi din romani. Si pe buna dreptate.

 

Specialistii recomanda tamplaria PVC de culoare alba deoarece absoarbe mult mai putina caldura si acumularea de caldura este mult mai redusa. In cazul tamplariei PVC intretinerea se face mult mai usor. In plus, garniturile se pot schimba destul de rar. Daca geometria ferestrei este realizata in mod corect si geamul este realizat asa cum trebuie, partea de feronerie poate fi deosebit de rezistenta.

 

Avantajele oferite de ferestrele din lemn: farmecul natural

Traditionala si plina de farmec, fereastra din lemn ramane mereu la moda, este atemporala. Calificata drept o valoare sigura, performantele acustice si termice nu sunt chiar cele mai bune si speranta lor de viata este ceva mai redusa comparativ cu PVC-ul.Acestea ofera o latura autentica din ce in ce mai cautata de persoane din intreaga lume. Mai scumpe si mai greu de intretinut, ferestrele din lemn prezinta avantajul de a fi 100% naturale.Exista mai multe esente de lemn pentru a fabrica o fereastra: rasinoase (pin, douglas, zada), stejar, fag si lemn exotic. Extrem de raspandite, ferestrele din lemn exotic sunt mai ieftine decat stejarul insa necesita mai multa intretinere.De asemenea, pretul unei astfel de lucrari va fi mult mai mare decat in cazul PVC-ului.

 

Fereastra din lemn sau din PVC? Ce alegi?

Alegerea depinde, in primul si in primul rand, de bugetul si de nevoile tale. Aceste doua materiale sunt la ora actuala cele mai performante pe plan acustic si pe plan termic, cu un aport mai bun din partea ferestrelor din PVC.Schimbarea sau alegerea ferestrelor este o alegere care trebuie gandita indelung. Daca prioritatea ta ramane raportul calitate/pret atunci alege ferestrele din PVC. Daca iti doresti un aspect traditional atunci opteaza pentru ferestrele din lemn. In schimb, nu uita ca poti opta pentru culoarea lemnului si in cazul ferestrelor din PVC.

 

Daca doresti o oferta potrivita nevoilor tale pentru achizitionarea de usi si ferestre PVC poti contacta firma OnePlast sunand la numarul de telefon 0374887777 ori trimitand un mesaj folosind una dintre cele trei optiuni disponibile: email – office@oneplast.ro, formularul de contact de pe site sau pagina de Facebook.