Cel mai mare producator de fereste si usi PVC din judetul Valcea!

Ce fereastra montam in bucatarie?

ferestre in bucatarie

Alegerea ferestrei pentru bucatarie trebuie sa fie bine gandita, in prealabil. Bucataria este o incapere in care gatim, in care luam masa, in care ne bem cafeaua dimineata, una din cele mai importante incaperi din casa in care, in mod ideal trebuie sa avem lumina si in care aerisirea trebuie sa se poata face cu usurinta. In acest articol vom aborda 3 intrebari pe care este bine sa ti le pui inainte de a decide spre ce model iti indrepti atentia pentru ferestrele tale de bucatarie.
Ce avantaje iti doresti pentru fereastra ta de bucatarie?

Atunci cand urmeaza sa montezi o fereastra in bucatarie este important sa stii care sunt asteptarile tale de la acest tip de deschidere.

Mai multa lumina in bucatarie

Daca iti doresti o bucatarie luminoasa si daca iti place sa ai o priveliste generoasa asupra exteriorului, o fereastra de mai mari dimensiuni poate fi cea mai potrivita solutie pentru tine. Duci lipsa de spatiu? Optiunea de fereastra panoramica s-ar putea sa fie pe placul tau atunci. Poti folosi spatiul de deasupra pentru a amplasa o piesa de mobilier pentru depozitare spre exemplu.

O deschidere pentru ventilarea eficienta a bucatariei

Pentru tine, in buacatarie, este esential sa aerisesti. Atunci cand gatesti, diferitele mirosuri se amesteca in incapere si deschiderea ferestrei de bucatarie este cea care permite improspatarea aerului si eliminarea mirosurilor. O fereastra franceza spre exemplu este solutia ideala pentru bucatarie. Pentru prorpietarii de bucatarii mai mici, solutia poate fi o fereastra culisanta, aceasta din urma poate fi un compromis bun, mai ales daca ai optat pentru asezarea sa deasupra unei chiuvete.

Dupa ce ai determinat nevoile si asteptarile tale de la o fereastra de bucatarie, este timpul sa stabilesti unde o vei aseza, unde o vei monta. Alegerea poate varia in functie daca fereastra da spre o strada circulata sau spre curte. Daca vrei intimitate alege o fereastra cu deschidere standard si aseaza-o deasupra chiuvetei. Daca bucataria ta da spre o gradina frumoasa sau spre curte, spre o terasa, alegerea unei ferestre mari poate fi facuta. O fereastra mare ofera senzatia de spatiu.

Ce stil de fereastra este adaptat bucatariei tale?

Dupa ce ai determinat diferite criterii dupa care te vei conduce in alegerea ferestrei pentru bucatarie, mai ramane decizia materialelor din care este fabricata. Apeleaza la sfatul unui specialist pentru a te ghida in alegerea facuta. In ziua de azi, exista o gama larga de ferestre, de tamplarii in acord cu preferintele tale in materie de ferestre, dar si bazate pe principii ecologice (materiale reciclabile, materiale nobile, etc).

Pentru un stil modern, fereastra din aluminiu este ideala, in special pentru o fereastra de mai mari dimensiuni. Lemnul confera un aspect calduros si cosy. PVC este un material performant, usor de intretinut si de curatat, care nu are nevoie de prea mare intretinere spre deosebire de lemn. Se poate declina in mai multe culori, in functie de preferinte.

Atunci cand alegi fereastre PVC pentru bucatarie, este necesar sa te asiguri de faptul ca profilul este multi-cameral, iar geamul nu este prea subtire. Aerul rece care patrunde brusc in camera se depoziteaza sub forma de condens pe fereastra. Daca urmezi acest sfat vei rezolva aceasta problema. Aceste ferestre PVC vor face fata condensului si nu va permite aerului rece sa patrunda in incapere.

Cu ferestrele termopan este mult mai usor. Ele nu necesita izolatie suplimentara, iar sistemul de deschidere convenabil permite reglarea gradului de deschidere. Cu o miscare simpla poti atat deschide fereastra in intregime cat si sa faci o mica deschizatura. Ferestre PVC sunt ideale pentru bucatarie deoarece nu reactioneaza la umiditate. Prin urmare, pot fi instalate in bucatarie si baie, bazin, sauna si alte zone cu umiditate extrem de ridicata.

Daca te-ai hotarat sa optezi pentru tamplarie PVC, te asteptam sa ne contactezi sunand la numarul de telefon 0374887777 ori trimitand un mesaj folosind una dintre cele trei optiuni disponibile: email – office@oneplast.roformularul de contact de pe site sau pagina de Facebook.