Cel mai mare producator de fereste si usi PVC din judetul Valcea!

Ce ferestre alegem? Din lemn sau din PVC?

Daca iti doresti sa schimbi ferestrele ai observat si tu ca pe piata exista o gama variata care cuprinde ferestre din lemn sau din PVC. Cum putem sti pe care sa le alegem? Cand vine vorba de alegerea ferestrelor si geamurilor potrivite, nu doar materialul conteaza ci, inainte de toate, alegerea unei ferestre sau usi care sa raspunda in totalitate exigentelor si nevoilor tale.

Materialele

In general, ai de ales intre douamateriale principale: lemn si PVC. Fiecare din aceste materiale propun trasaturi avantajoase cu privire la protectia termica (si fonica), intretinere, design, montaj si rezistenta la intemperii.

Tamplaria din PVC

O fereastra cu tamplarie PVC profita, inainte de toate de un profil cu un sistem alcatuit din 5 sau 6 camere izolante. In functie de profilul PVC ales, acesta din urma poate fi stabilizat de unele elemente din otel sau din fibra de carbon (sistem BBC sau sistem pasiv).Profilul unei ferestre, urmand sistemul unei case pasive, este umplut cu spuma care are scopul de a izola ceea ce face izolarea carcasei din PVC si mai performanta. Avantajele unei carcase din PVC nu se opresc la aceasta izolare, in ciuda faptului ca prezinta un raport calitate/pret bun.Ferestrele si usile din PVC se mai pot mandri si cu faptul ca ofera o protectie termica ridicata.

 

Printre numeroasele avantaje oferite de tamplaria PVC amintim:

  • O intretinere si o curatare facile;
  • Exista posibilitatea de a alege mai multe culori care imita esenta de lemn;
  • Materialul este reciclabil in proportie de 97%;

 

Tamplaria din lemn

O fereastra din lemn profita, inainte de toate, de capacitatea sa unica de a absorbi si de a evacua umezeala dintr-o incapere spre exterior. Astfel, o atmosfera placuta si temperata este creata in interiorul casei. In ceea ce priveste tamplaria din lemn, exista in general sase esente de lemn din care poti alege:

  • Stejar;
  • Brad;
  • Pin;
  • Zada;
  • Meranti;
  • Eucalipt;

Aceasta varietate iti este pusa la dispozitie pentru ca tu sa poti alege esenta de lemn care iti convine in termeni de optica si izolare termica.De notat este faptul ca valorile de izolare termica variaza nu doar in raport cu esenta de lemn dar si in raport cu sticla, grosimea si montarea corecta.Ferestrele si usile reprezinta o investitie pe termen lung. Acestea au menirea de a adauga valoare locuintei tale, de a reduce costurile, de a economisi energie, de a imbunatati starea de liniste si de a-ti spori confortul.Inainte de a decide care din cele doua materiale le vei alege pentru ferestre tine cont de urmatoarele lucruri:

 

Costuri. Ferestrele din PVC reprezinta cea mai accesibila optiune de pe piata ca pret. Ferestrele din lemn au un cost initial mai mare.

Garantie. Spre exemplu, ferestrele din PVC pot beneficia de o garantie de 10 ani si au o durata de viata lunga, de numai putin de 50 de ani. De obicei, ferestrele din lemn beneficiaza de o garantie mai mica dar si de o durata de viata mai scurta, de aproximativ 10-15 ani.

Eficienta din punctul de vedere al energiei. Atat ferestrele din PVC cat si ferestrele din lemn ofera nivele inalte de eficienta din punctul de vedere al economisirii de energie insa rezistenta profilelor din PVC face mai usoara utilizarea unor achete de geamuri termoizolante groase si grele, cu 3 sau chiar cu 4 foi, fara sa mai fie nevoie de a mari in mod excesiv sectiunea profilului lemnos.

 

Daca doresti o oferta imbatabila pentru achizitionarea de usi si ferestre PVC poti contacta firma OnePlast sunand la numarul de telefon 0374887777 ori trimitand un mesaj folosind una dintre cele trei optiuni disponibile: email – office@oneplast.ro, formularul de contact de pe site sau pagina de Facebook.