Cel mai mare producator de fereste si usi PVC din judetul Valcea!

Ce tip de fereastra alegi pentru o constructie noua?

Te-ai lansat in proiectul de construire al unei case si lucrarile avanseaza. Cu toate acestea, alegerea materialelor, din diferitele tipuri de ferestre aflate pe piata, se dovedeste a fi destul de dificila. Este evident faptul ca ferestrele vin cu lumina indispensabila intr-o incapere si servesc drept izolant pentru asigurarea confortului necesar in casa. Insa, rolul lor principal este acela de a garanta siguranta casei si sa participe la decoratiunea interioara si exterioara.

Pentru a face cele mai bune alegeri cu putinta, trebuie, intai si intai, sa iti determini nevoile si bugetul, pe baza unor criterii pe care ti le vom prezenta mai jos.

Alege tipul de material adecvat pentru constructia ta

Alegerea usilor si geamurilor casei necesita o indelunga reflexie deoarece aceste dispozitive au un impact direct asupra luminozitatii, a confortului, izolarii si stilului casei. Pentru fabricarea lor, exista actualmente 3 materiale de referinta propuse de profesionistii din domeniul tamplariei: PVC, aluminiu si lemn.

Fiecare din aceste materiale dispune de propriile caracteristici, avantaje si dezavantaje:

PVC: cel mai bun raport calitate-pret de pe piata

PVC-ul este usor de intretinut, deoarece este suficienta o simpla curatare la suprafata cu ajutorul unei lavete umede. In plus, este usor de instalat si ofera o izolare eficienta si un raport calitate/pret bun. Este un material din ce in ce mai fin si discret si rezista la orice elemente naturale: ploaie, soare, caldura, zapada, etc. De altfel, se integreaza in mod armonios decorului deoarece se declina intr-o mare varietate de culori.

Cu toate acestea, prezinta si unele inconveniente printre care dimensiunea, deoarece acest tip de material nu este foarte recomandat geamurilor de dimensiuni mari.

Lemnul: un material mereu in tendinte, dar cu multe dezavantaje

De multa vreme deja, ferestrele din lemn sunt in tendinte, in ciuda existentei altor materiale. Tamplaria din lemn este aleasa de multe persoane datorita aspectului old school sau pentru ca imobilul este unul traditionalist. Lemnul se adapteaza cu usurinta unei case construite in stil traditional datorita capacitatii sale de a fi personalizat dupa bunul plac. Problema cu lemnul este ca e o resursa finita si impactul asupra mediului este unul puternic, iar durabilitatea sa nu este la fel de mare precum PVC-ul, fiind usor de atacat de termite sau intemperii. In plus, necesita si eforturi considerabile pentru intretinere, mai ales daca locuinta se afla intr-o zona cu intemperii multe si umiditate ridicata.

Aluminiul: rezistent, dar eficienta termica scazuta

Ferestrele din aluminiu reprezinta o alegere interesanta pentru pasionatii de arhitectura, dar putine case in zilele noastre mai folosesc acest material pentru ferestre. Fiind ultra subtiri, lejere, suple si rezistente, acest gen de ferestre sunt adaptate geamurilor de mai mari dimensiuni, ideale pentru spatiile cu ferestre foarte mari. Aluminiul inglobeaza o multime de calitati precum: usor de manipulat, usor de intretinut, dotate cu rezistenta ridicata la tot felul de intemperii si reciclabile in proportie de 99%. Problema este ca eficienta termica este scazuta, motiv pentru care foarte putini constructori mai apeleaza la ele atunci cand vine vorba de apartamente sau case familiale.

Tamplaria mixta

In zilele noastre, din ce in ce mai multe locuinte aleg tamplaria mixta care combina doua materiale deodata si cumuleaza avantajele prezentate de fiecare din ele.

Tamplaria din aluminiu/lemn (ferestre hybrid) prezinta calitati precum o izolare termica mai eficienta a lemnului la interior si calitatile colorarii si durabilitatii aluminiului la exterior.

De altfel, ferestrele din aluminiu/PVC sunt o inovatie mai recenta pe piata, insa sunt la fel de interesante ca si combinatia aluminiu/lemn. Sunt mai ieftine si sunt, de altfel mai izolante decat o tamplarie aluminiu 100% spre exemplu.

Dupa ce ai pus in balanta diferitele avantaje/dezavantaje prezentate de fiecare material in parte si ai citit randurile de mai sus nu iti ramane decat sa faci cea mai buna alegere pentru constructia ta noua, in functie de nevoile si cerintele tale.

Daca te-ai hotarat sa optezi pentru tamplarie PVC, te asteptam sa ne contactezi sunand la numarul de telefon 0374887777 ori trimitand un mesaj folosind una dintre cele trei optiuni disponibile: email – office@oneplast.roformularul de contact de pe site sau pagina de Facebook.