Cel mai mare producator de fereste si usi PVC din judetul Valcea!

Ce trebuie sa stii despre ferestre inainte de a investi in ele

Ferestre pvc

Ai decis: ferestrele tale urmeaza sa fie inlocuite. Ai decis ca a venit vremea sa inlocuiesti ferestrele si incepi sa cauti oferte, te interesezi de preturi. Este bine sa iti reimprospatezi informatiile in legatura cu ferestrele inainte de a lua o decizie finala. Mai jos am enumerat principalele informatii pe care trebuie sa le detii.

O fereastra reprezinta un element simplu si complicat deopotriva. De ce simplu? Este vorba, inainte de toate, de o structura care umple deschiderea dintr-un perete si care are drept rol iluminarea si aerisirea unei incaperi. In practica, lucrurile sunt mai complicate. Ferestrele ofera din ce in ce mai multe posibilitati in ziua de azi, in special atunci cand vine vorba de izolare, siguranta si confort. Dezvoltarea tehnologica, inovatiile principalilor fabricanti de pe piata si optimizarea continua a parametrilor contribuie la toate aceste lucruri.

Pentru consumator, este vorba despre un motiv de satisfactie, dar este, in egala masura, o dificultate deoarece alegerea unei ferestre potrivite nu ese o sarcina deloc usoara. Cauta cateva informatii esentiale, de baza, depre ferestre. Astfel, iti va fi mai usor sa iei decizia finala si sa evaluezi competenta unui profesionist.

Personalizeaza-ti fereastra

Decizia de alegere a unei ferestre este dificila deoarece nu exista un model standard, numeroase sunt modelele disponibile in ziua de azi, dar si culorile. Este vorba depre un produs care poate fi personalizat in totalitate. Atunci cand ai in vedere comandarea ferestrelor ideale trebuie sa tii cont de:

  • Materialul si cadrul ferestrei;
  • Tipul de sticla ales;
  • Modul de deschidere al ferestrei, adaptarea la incaperea in care urmeaza sa fie montata;
  • Accesoriile diverse precum maner sau balamalele;

Deja ti se pare dificil? Nu neaparat. Chiar daca personalizarea unei ferestre implica unele alegeri mai dificile, constituie mereu o solutie excelenta. Permite optimizarea ferestrei in functie de asteptarile tale, in functie de posibilitatile tale financiare. Iti doresti poate o mai buna izolare termica insa nu ai exigente cand vine vorba despre insonorizare? Sau poate iti doresti ca ferestrele tale sa se armonizeze cu designul interior al casei, cu arhitectura exterioara a casei? Personalizarea este cel mai bun raspuns la toate aceste nevoi. Petru asta, trebuie sa te familiarizezi cu elementele de baza ale unei ferestre: cadru, sticla si multe altele.

Cadrul ferestrei

Cadrul ferestrei este pur si simplu un cadru incastrat in perete. Constituie structura periferica a ferestrei si serveste drept suport pentru fereastra. Joaca, in egala masura, un rol important in izolarea termica. Montarea si ancorarea sa corecta impiedica formarea a ceea ce poarta denumirea de punte termica. Este vorba despre puncte prin care caldura scapa in exteriorul cladirii.

Cadrele pot fi fixe sau reglabile. Primele prezinta o latime specifica care corespunde grosimii standard a peretilor. Sunt mai greu de instalat. Cu un cadru reglabil lucrurile sunt mai simple. Latimea lor poate fi modificata intr-o anumita masura. Aceasta solutie este extrem de utila pentru peretii a caror grosime nu este standard, spre exemplu intr-o casa mai veche. Cadrul poate fi din PVC, aluminiu sau hybrid.

Nu toate sticlele sunt bune

Sticla exercita o influenta determinanta asupra proprietatilor unei ferestre, de aceasta depinde in mare parte reusita achizitionarii acesteia din urma. Exista sticla simpla sau sticla dubla. Sticla simpla nu mai este folosita pentru ferestre. Motivul este simplu. Sticla dubla sau tripla garanteaza proprietati termice, acustice si de securitate mai eficiente.

Atunci cand alegi sticla, studiaza in mod atent oferta deoarece constructorii propun diferite imbunatatiri in raport cu optiunile standard. Poti alege o sticla anti-efractie, sticla reflectorizanta care sporeste protectia solara sau sticla securizata, ideala pentru a evita accidentele sau multe alte tipuri de sticla.

Daca te-ai hotarat sa optezi pentru tamplarie PVC, te asteptam sa ne contactezi sunand la numarul de telefon 0374887777 ori trimitand un mesaj folosind una dintre cele trei optiuni disponibile: email – office@oneplast.roformularul de contact de pe site sau pagina de Facebook.