Cel mai mare producator de fereste si usi PVC din judetul Valcea!

Cum alegem fereastra pentru baie?

Baia este un spatiu in care petrecem numeroase ore pe an. Din acest motiv, amenajarea sa trebuie sa fie bine gandita si sa raspunda tuturor nevoilor. Este un spatiu care trebuie sa fie bine aerisit si bine luminat pentru a evita orice problema de umiditate sau cu mucegaiul, de unde importanta alegerii unei ferestre potrivite.

La ce trebuie sa fim atenti atunci cand amenajam baia?

Intai si intai, este necesar ca o baie sa fie un spatiu functional, sanatos, estetic si aerisit. Tipul de lucrari de amenajare in care te lansezi depinde, bineinteles, de suprafata de care dispui. De aceea, este important sa gandesti bine modalitatea in care amenajezi baia dar si sa alegi fereastra potrivita. Descopera trucurile noastre mai jos.

Alegerea ferestrei pentru baie. De ce criterii trebuie sa tii cont?

Atunci cand ai in vedere amenajarea unei bai este important sa tii cont de nevoile persoanei care ocupa locuinta respectiva. Chiar daca dispui de o suprafata mai mica, ai posibilitatea de a alege intre o cabina de dus si o cada. Este de ajuns sa optezi pentru un model adecvat. Este in egala masura esential sa tii cont de dimensiunile aparatelor electrocasnice. Un numar mare de locuinte dispun de o masina de spalat in baie, neavand cel mai adesea un alt loc pentru a le instala. Daca ai posibiliatea, monteaza o fereastra in baie, acesta reprezinta intotdeauna un atu pentru confortul tau zilnic.

Baie mica = probleme mari?

Amenajarea unei bai mici este intotdeauna o provocare, date fiind elementele necesare echipamentului domestic. Nu este o sarcina deloc usoara. Din fericire, numeroase sunt solutiile care ne permit sa amenajam o baie de mai mici dimensiuni. Descopera in cele ce urmeaza cateva principii si sfaturi fundamentale. Este important, in primul si in primul rand sa tii cont de rolul luminii naturale. Majoritatea dintre noi nu ne dam seama de importanta luminii soarelui care penetreaza prin fereastra baii si care nu face decat sa mareasca vizual incaperea. Alegerea ferestrelor este, drept urmare, esentiala. Specialistii ne recomanda sa optam pentru un cadru subtire care furnizeaza mai multa lumina naturala in incapere.

Optand pentru un astfel de model te vei asigura de faptul ca una din cele mai importante incaperi din casa va fi iluminata si, mai ales, aerisita, pentru a elimina problemele cu umezeala.

Culorile deschise si-au dovedit eficienta

Arhitectii de interior subliniaza in mod constant faptul ca aceste culori deschise maresc vizual incaperile. Acest principiu se aplica in egala masura baii. Cu ajutorul culorilor deschise (albe in special) si un iluminat potrivit, succesul este garantat.

Fereastra in baie si diferitele sale functii

Fereastra din baie are drept scop indeplinirea mai multor functii esentiale. Inainte de toate, lasa lumina naturala sa patrunda in incapere. O alta functie deloc de neglijat este aceea de a reinnoi aerul. Acest lucru este important intr-un spatiu umed si mai izolat cum este baia. Evacuarea aburilor de apa contribuie nu doar la ventilarea eficienta a incaperii dar permite, in egala masura, evitarea aparitiei ciupercilor, extrem de periculoase pentru sanatate. In plus, mucegaiul nu este deloc estetic si nu face decat sa ne imbolnaveasca.

Eliminarea mucegaiului este dificila si este un proces complex care dureaza foarte mult. O fereastra de baie aleasa in mod corect joaca un rol crucial in amenajarea unui spatiu interior dar si in confortul membrilor casei.

Dupa cum ati vazut, cu ajutorul unor principii de baza, este extrem de usor sa organizezi spatiul intr-o baie de mai mici dimensiuni si sa alegi locul in care vei amplasa fereastra in baie.

Speram ca aceste sfaturi iti vor fi utile pentru viitoarele tale proiecte.

Daca te-ai hotarat sa optezi pentru tamplaria PVC, te asteptam sa ne contactezi sunand la numarul de telefon 0374887777 ori trimitand un mesaj folosind una dintre cele trei optiuni disponibile: email – office@oneplast.roformularul de contact de pe site sau pagina de Facebook.