Dintr-un numar mare de motive, ferestrele din PVC sunt extrem de populare si nu doar in spatiul post-sovietic. Aceasta popularitate nu este intamplatoare si nu se datoreaza costurilor reduse ci si faptului ca ferestrele din PVC au cele mai bune caracteristici de performanta. Bineinteles, atunci cand structurile din plastic translucid au aparut pentru prima data pe piata, nu erau atat de performante si eficiente ca in ziua de azi. Multi erau sceptici si nu erau convinsi de calitatea lor. Insa, cert este ca producatorii de ferestre si usi PVC continua sa ofere produse din ce in ce mai performante si ne ofera produse aproape perfecte.
Ce diferente exista intre profile?
Alegerea profilelor pentru ferestrele PVC nu este tocmai usoara. Drept urmare, in cele ce urmeaza iti vom spune care sunt criteriile care conteaza atunci cand alegi profilele pentru geamurile tale. Sunt unele lucruri importante care fac diferenta, deci, atunci cand vrei sa te asiguri de faptul ca alegi ferestre de calitate iata care sunt principalele criterii de care trebuie sa tii cont:
– Clasa profilului (cu alte cuvinte, grosimea peretelui exterior al profilului);
– Adancimea de montaj a profilului;
– Coeficientul de transfer termic;
– Armatura utilizata in interiorul profilului;
Clasa profilului
Un prim criteriu si extrem de important de altfel este clasa profilului. In general, usile si ferestrele sunt realizate din profile PVC cu o anumita grosime a peretelui exterior si o anumita densitate a materialului. Clasa profilului reprezinta un factor esential in alegerea ferestrelor, chiar decisiv, doar adancimea de montaj mai este atat de importanta. Profilele din clasa A sunt recomandate in cazul in care doresti dotarea ferestrelor cu pachet de sticla termopan cu trei foi de sticla. Acest profil mai este recomandat si pentru regiunile cu clima mai rece, in care exista diferente mari intre temperaturile de vara-iarna, spre exemplu de la -10 la +30 de grade Celsius. Drept urmare, profilele se impart in trei clase, tinand cont de grosimea peretelui:
– Clasa A: grosimea peretelui exterior este de minim 3 milimetri (se recomanda pentru ferestre in conditii de temperatura mai scazute pe timp de iarna);
– Clasa B: grosimea peretelui exterior este de minim 2,8 milimetri (aceasta clasa este recomandata in zonele in care clima este mai calda);
– Clasa C nu are niciun fel de cerinta;
Numarul de camere
Ferestrele din PVC sunt mai eficiente din punct de vedere energetic decat aluminiul sau lemnul. Profilele sunt compartimentate in interior in mici camere de aer. Compartimente care creeaza mai multe perne de aer care duc la o eficienta energetica crescuta.Numarul de camere nu trebuie ignorat deoarece un profil cu trei camere nu poate izola foarte bine. Insa, nu putem nici sa nu mentionam faptul ca profilele din clasa A cu trei camere nu exista, cu alte cuvinte, ar trebui eliminate din lista de optiuni.
Adancimea de montaj
Un alt aspect important in alegerea unor ferestre PVC de calitate este adancimea de montaj. Cu alte cuvinte, latimea profilului. Spre exemplu, intr-un zid care are o grosime de 30 de centimetri, ferestrele ocupa de obicei intre 60mm-92mm. Cele mai frecvente adancimi sunt 60,70 sau73. Este extrem de important sa tinem cont de clasa profilului in momentul in care alegem adancimea de montaj. Adancimea de montaj reprezinta o solutie de compromis pe care un specialist nu o recomanda de obicei. Chiar daca este mai ieftin prezinta unele dezavantaje. Cu alte cuvinte, un profil din clasa B cu o adancime de 80 sau 82mm va prezenta performante mai slabe decat un profil din clasa A cu o adancime de 76 mm.
Alegerea profilelor pentru ferestre trebuie, drept urmare, sa tina cont de adancimea de montaj si clasa profilului.
Daca doresti o oferta imbatabila pentru achizitionarea de usi si ferestre PVC poti contacta firma OnePlast sunand la numarul de telefon 0374887777 ori trimitand un mesaj folosind una dintre cele trei optiuni disponibile: email – office@oneplast.ro, formularul de contact de pe site sau pagina de Facebook.