Cel mai mare producator de fereste si usi PVC din judetul Valcea!

Cum alegi cele mai potrivite rame pentru ferestrele casei tale?

Materialele care compun rama unei ferestre influenteaza eficienta termica a locuintei noastre. Va propunem, in cele ce urmeaza, sa comparam rama unei ferestre in functie de compozitia sa: aluminiu, lemn, PVC, fibra de sticla si cadru mixt. Astfel, iti va fi mai usor sa iti planifici o renovare.

 

Ce trebuie sa stii despre ramele ferestrelor pentru a le putea compara

Rama unei ferestre reuneste proprietati de baza asupra naturii materialului de constructie. Conceputa pentru a limita pierderile de energie, poseda numreoase alte proprietati precum izolare fonica. Cat despre forma sa, este diferita in functie de tipul de deschidere ales pentru fereastra. In cele ce urmeaza vom incerca sa raspundem la urmatoarele intrebari: Ce rama de fereastra trebuie sa privilegiem pentru o izolare termica perfomanta?, Care este rama care necesita o intretinere minima?

Diferitele materiale folosite pentru ramele ferestrelor

Atunci cand trebuie sa alegi un model pentru locuinta ta, trebuie sa tii cont de pret, de materiale, dar nu numai. Exista si o serie de alti parametri interesanti de luat in considerare, in functie de nevoile si asteptarile tale. Am regrupat diferitele materiale in functie de pret:

 

Rama din PVC: raport calitate/pret excelent

Este cel mai economic material pe care l-ai putea alege. Ramele din PVC prezinta avantajul de a rezista la umiditate si la coroziune. Spre deosebire de aluminiu, nu exista condens. PVC-ul nu are nevoie de intretinere speciala si se poate recicla la sfarsitul vietii. In ceea ce priveste rezistenta in timp, este o investitie pe lunga durata. Insa, daca nu alegi un PVC de calitate, sub efectul razelor de soare va ajunge sa se ingalbeneasca.

 

Rama din aluminiu: cea mai durabila in timp

Va trece proba timpului fara probleme. Poate deveni o optiune rentabila deoarece, chiar daca este mai scumpa decat PVC-ul, are o durata mai lunga de viata. Este un material rezistent la coroziune si nu necesita nicun fel de intretinere. In plus, aluminiul este un material reciclabil. Problema acestuia este ca are o puternica amprenta ecologica in timpul fabricarii. In privinta confortului, nu este chiar cel mai eficient material, iar pe timpul iernii se dovedeste a fi o alegere nu tocmai inspirata cand vine vorba de confortul termic. Motivul este ca rama ferestrei din aluminiu creeaza un punct termic. Acesta va lasa senzatia de rece atunci cand treci pe langa fereastra pe timp de iarna.

 

Rama din lemn: cea mai ecologica

Este materialul cu cea mai fiabila amprenta ecologica. Rama din lemn poseda o serie de excelente proprietati izolante termice si fonice. Utilizatorul este foarte bine protejat de poduri termice si de zgomotele exterioare. In privinta intretinerii, lemnul necesita o atentie speciala. Este important sa il protejezi in mod regulat de apa si de insecte cu un strat de lac sau de vopsea. Rama din lemn are o durata mai scurta de viata decat cea din aluminiu sau PVC.

 

Panou mixt sau hybrid: cel mai tehnologic

Reprezinta o rama de fereastra care aliaza diferite materiale pentru a profita de avantajele fiecareia din ele. Pe piata regasim diferite variante: lemn/aluminiu, PVC/aluminiu, etc. Drept urmare, poti beneficia de frumusetea unei rame de fereastra din lemn si sa profiti totodata de rezistenta aluminiului.

 

Pretul acestui tip de rama variaza in functie de model.

Ce trebuie sa retii pentru a alege cea mai potrivita rama de fereastra:

Inainte de a te opri asupra unui model, cel mai bine este sa iti faci timp pentru a verifica urmatoarele performante tehnice:

  • Compara valorile de coeficienti energetici: valoarea R, U;
  • Compara ferestrele care poseda acelasi tip de deschidere;
  • Asigura-te de faptul ca materialele alese raspund la asteptarile tale personale in materie de izolare, insonorizare, intretinere, etc.

 

Speram ca acest articol iti va fi util in a aborda schimbarea ferestrelor locuintei tale intr-un mod mai calm si mai linistit, si, cel mai important, in cunostinta de cauza.

 

Daca te-ai hotarat sa optezi pentru tamplaria PVC, te asteptam sa ne contactezi sunand la numarul de telefon 0374887777 ori trimitand un mesaj folosind una dintre cele trei optiuni disponibile: email – office@oneplast.ro, formularul de contact de pe site sau pagina de Facebook.