Cel mai mare producator de fereste si usi PVC din judetul Valcea!

Cum sa alegi tamplaria pentru casa ta

Alegerea tamplariei pentru locuinta ta nu este o misiune usoara. Asta deoarece esti bombardat din toate partile cu oferte si ajungi sa nu mai stii pe care o alegi. Noi te sfatuim sa nu faci greseala de a te lasa impresionat de cele mai mici preturi, calitatea trebuie sa primeze. In cele ce urmeaza iti vom spune cum sa alegi tamplaria pentru casa ta.

Care este functia unei ferestre?

O fereastra are rolul de a asigura iluminatul natural si, eventual, aerisirea casei. Timp de mai multe secole, fereastra a avut de indeplinit mai multe functii. Actualmente, unei ferestre i se cere sa fie izolanta, etans, sa animeze o fatada si chiar sa aiba functia de incalzire naturala (tamplarie parietodinamica). Cea mai populara tamplarie, de mai bine de 30 de ani, este tamplaria PVC (din termenul englezesc polyvinylchloride). Ofera avantajul unui pret economic ceea ce este un argument major. In 2017, PVC-ul reprezenta numai putin de 40% din vanzarile din Romania, in fata aluminiului si lemnului. Tamplaria mixta reprezenta doar 3% din piata.

Cum putem define peformanta unei tamplarii?

Performanta termica a unei ferestre se masoara prin coeficientul UW. Se estimeaza ca o performanta buna incepe cu un UW de 1.4W/m2K si poate ajunge pana la 0.7W/m2K pentru o sticla tripla. Majoritatea tamplariei ete echipata cu gaz argon care izoleaza mult mai eficient decat aerul. De mentionat este faptul ca acest gaz este evacuat pe masura trecerii anilor si, mai mult sau mai putin rapid in functie de calitatea tamplariei.

In ceea ce priveste performanta termica, tamplaria PVC este cea mai izolanta, devansand aluminiul si lemnul in aceasta privinta. In termeni de pret, tamplaria PVC este cea mai economica, locul doi fiind ocupat de lemn, aluminiu si lemn/aluminiu.

Tamplaria PVC

Tamplaria PVC ofera in primul si in primul rand avantajul pretului. Este cea mai ieftina tamplarie de pe piata si specialistii sustin ca este mai avantajoasa decat tamplaria din aluminiu. O tamplarie PVC de calitate este mult mai eficienta pe timp de iarna. Tamplaria PVC este usor de intretinut. PVC-ul este un material imputrescibil care nu este afectat de umezeala. Nu se decoloreaza, nu se ingalbeneste si nu rugineste. Ferestrele si usile din PVC ofera un excelet raport calitate/pret.

Tamplaria mixta

Dupa cum ii indica si numele, acest tip de tamplarie este compusa din mai multe materiale. Realizarea sa este, drept urmare, mai complexa. Este, totodata, cea mai performanta si cea mai costisitoare. Interesul combinarii diferitelor materiale este, in mod evident, acela de a profita de mai multe performantele mai multor materiale, fara dezavantajele pe care le prezinta fiecare material in parte.

Tamplaria mixta este extrem de performanta in materie de izolare si de durabilitate. Are o durata de viata lunga, neegalata de alt tip de tamplarie pana in prezent.

 

Daca sunteti interesat de achizitia unor usi si ferestre termopan si doriti informatii sau oferta de pret, puteti suna la numarul de telefon 0374 887 777 sau ne puteti trimite un mesaj la adresa de email office@oneplast.ro ori completand formularul de contact de pe site. De asemenea, ne puteti gasi si pe pagina noastra oficiala de Facebook.