Cel mai mare producator de fereste si usi PVC din judetul Valcea!

Cum sa rezolvati cele mai frecvente defectiuni ale ferestrelor din PVC

Ferestrele sunt construite pentru a rezista elementelor naturii, dar, ca orice pe lumea asta, ele pot dezvolta anumite probleme pe masura ce timpul trece. Dacaintampinati unele dintre aceste defectiuni ale ferestrei pe care le vom prezenta in randurile urmatoare, este posibil sa puteti repara defectiunea, in loc sainlocuiti fereastra.

 

Defectiunea numarul 1: Scurgeri la geam

Uzura tinde sa fie principala cauza a scurgerilor de la ferestre. Daca ferestrele dvs. sunt noi si prezinta, totusi, scurgeri, este probabil sa fie o problema de instalare, asa ca ar trebui sa contactati imediat instalatorul si saintrebati despre serviciul de reparatii al acestuia.Daca fereastra nu este noua, este posibil ca etansantul sa se fi degradat si sa lase apa sa intre. Daca doriti sainlocuiti singur etansantul, incepeti intr-o zi uscata prin indepartarea etansantului vechi din jurul cadrului. Odata ce este curatat, iar spatiul este liber de resturi, puteti aplica un nou strat de etansant flexibil fara goluri.

 

Defectiunea numarul 2: Curentii de aer

Curentii de aer pot fi suparatori, mai ales iarna cand afara este frig si vrei sa pastrezi aerul cald în casa ta. Daca o fereastra este uzata si lasa curentii de aer sa patrunda atunci etansarea acesteia (asa cum este sugerat mai sus) poate rezolva aceasta problema si sa opreasca aerul de afara sa patrunda in interior.Daca ferestrele tale sunt vechi, este posibil sa fie nevoie de inlocuirea (sau adaugarea daca nu o aveti deja)a benzilor de izolare.

 

Defectiunea numarul 3: Balamale defecte

Dacaintampini dificultati la deschiderea unei ferestre blocate sau la inchiderea corecta a unei ferestre, problema ar putea fi balamalele. Balamalele pot deveni rigide de-a lungul timpului, mai ales dacain interiorul lorintra nisip si murdarie.

 

Primul lucru de facut in aceasta situatie este sa lubrifiati balamalele cu un lubrifiant sau ulei. In timp ce faceti acest lucru, ar trebui sa tratati si orice alte parti in miscare rigide, cum ar fi manerele. Este o idee buna sa va obisnuiti sa faceti acest lucru cel putin o data pe an pentru a proteja piesele mobile de la ferestre.

 

Daca acest lucru nu rezolva problema, este posibil ca un mecanism saaiba nevoie de a fiinlocuit. Majoritatea producatorilor vor furniza piese noi pe care le puteti monta. Trebuie doar sa va asigurati caachizitionati piesa de aceeasi dimensiune precum cea pe care o inlocuiti.

 

Defectiunea numarul 4: Incuietori defecte

Incuietorile sparte pot fi o adevarata pacoste. Daca fereastra este blocata, ea nu vaputea fi deschisa niciodată pentru ventilatie, iar daca nu puteti incuia fereastra, aceasta devine o sursa potentiala de condens si curenti, precum si o problema de securitate.

 

In functie de tipul de fereastra, este posibil sa puteti inlocui manerul si incuietoarea. Pentru a scoate lacatul sau balamaua veche trebuie sa scoateti suruburile care tin manerul de pe cadru (acestea ar putea fi ascunse de capace din plastic).

 

Este o idee buna sa luati manerul si samergeti la un magazin de bricolaj cu el pentru a va asigura caluati un inlocuitor cu aceeasi dimensiune. Chiar daca nu faceti acest lucru, asigurati-va ca masurati dimensiunea axului manerului, pozitiile de fixare si alte dimensiuni. Noile incuietori vin cu fusuri lungi pe care va trebui sa le taiati cu un fierastrau la lungimea potrivita.

 

Defectiunea numarul 5: Condensul dintre geamuri

Acest lucru este cauzat probabil ca etansarea din jurul geamului dublu a esuat. Nu poti face mare lucru in privinta asta pe cont propriu. Un instalator de ferestre va va putea oferi o oferta pentru o unitate de inlocuire. Daca lucrarile de reparatie se aduna si consuma foarte mult timp si resurse, atunci ar fi timpul sa considerati inlocuirea ferestrelor cu altele noi in loc sa le reparati.

 

Daca doresti o oferta potrivita nevoilor tale pentru achizitionarea de usi si ferestre PVC poti contacta firma OnePlast sunand la numarul de telefon 0374887777 ori trimitand un mesaj folosind una dintre cele trei optiuni disponibile: email – office@oneplast.ro, formularul de contact de pe site sau pagina de Facebook.