Cel mai mare producator de fereste si usi PVC din judetul Valcea!

Curatarea rapida si eficienta a tamplariei PVC

Ferestrele tale sunt din tamplarie termopan?

Este foarte important sa acorzi atentie curatarii acestora, pentru a putea pastra neschimbat atat aspectul, cat si proprietatile.

In continuare vom prezenta o serie de sfaturi utile care sa foloseasca drept ghid pentru intretinerea eficienta a ferestrelor cu geam termopan, dar si pentru a inlesni sarcina curatarii  profilelor PVC si geamurilor–o sarcina mai putin preferata!

Respectarea unor reguli simple pentru curatare le va asigura stralucirea tamplariei si a geamurilor, fara zgarieturi ori deteriorari ale suprafetelor.

Oneplast termopane Valcea va recomanda sa nu sa vopsiti niciodata tamplaria – un sfat foarte important cu ajutorul căruia veti economisi bani și timp!

Spalarea ferestrelor ori usilor se face cu detergenti obisnuiti. Utilizarea substantelor abrazive este interzisa cu scopul de a nu zgaria tamplaria.

Spalati ferestrele in lungul profilului PVC, lasati sa actioneze pret de cateva minute, ulteriorfolositi o carpa umeda pentru a sterge. Stergeti doar prin miscari verticale, nicidecum prin miscari circulare.

Atunci cand murdaria este mare si nu se ia de la prima spalare, repetati procedura. Este bine ca tamplaria PVC sa nu fie stearsa pe uscat pentru ca se va depune praful mult mai usor din cauza electrizarii.

O alta recomandare din partea firmei noastre Oneplast termopane Valcea: acetona, benzina sau alte tipuri de dizolvanti bazati pe petrol, substante abrazive sau bureti din sarma nu se folosesc atunci cand curatati tamplaria, in scop de a preveni zgarierea si cresterea nivelului de uzura.

Folosirea unor astfel de produse va determina caluciul specific al tamplariei si profilelor PVC sa aiba un aspect tern, lipsit de strălucire.

Exista si creme speciale pentru tamplaria termopan, care vor conferi stralucire ferestrelor.

 

Cum spalam geamurile termopane?

Este indicata utilizarea solutiilor speciale fara alcool pentru geamurile termopan, ori o solutie homemade – acasa la tine, dintr-un amestec cu 3 parti apa calda si 1 parte otet.

Aceasta solutie poate fi utilizata si pentru spalarea tamplariei.

La spalarea geamurilor se pot fi folosi lavete din materiale moi, acestea nu trebuie sa lase scame; bureti de vase care au marele atuu de a curata si printre golurile din ramele geamurilor si prosoape de hartie pentru a absorbi lichidul de curatat.