Cel mai mare producator de fereste si usi PVC din judetul Valcea!

Despre terase si balcoane – tipuri si sfaturi utile

Pentru lipsa spatiilor din casa sau pentru o utilizare mai buna, interiorul teraselor sau balcoanelor este o alternativa intotdeauna interesanta pentru a extinde spatiul util al casei si care, desigur, poate aduce unele beneficii substantiale.

In afara de utilitate, sa ne amintim ca este urmarit un rezultat final al confortului pentru casa, unde vor intra diferite aspecte in incinta teraselor si balcoanelor, cum ar fi: incercarea de a mentine o temperatura adecvata, utilizarea si determinarea celor mai potrivite materiale, distributia luminii, functionalitatea etc.

 

Tipuri de interioare pentru terase si balcoane

Intr-un mod generic, putem defini ce tipuri de interioare exista pentru terasele si balcoanele  care permit adaptarea:

  • Interior cu fereastra glisanta. Se bazeaza pe tamplarie din PVC sau metal, unde fereastra este impartitain bucati care merg de la 2 la 6, permitand o deschidere partiala care se ridica la 80%.
  • Interior cu fereastra rabatabila (Cu geamuri rabatabile).
  • Interior la jumatate de inaltime. Se foloseste de obicei mai mult in casele inalte pentru a inchide balcoanele. Tamplaria se sprijina pe un perete care este, in general, din zidarie.
  • Interior cu perdele de sticla. Sunt foi de sticla unite intre ele pe lateral, unde majoritatea pieselor au doar un cadru pe fata superioarasi inferioara.
  • Interior cu acoperisuri fixe si mobile. De obicei sunt realizate din sticla sau policarbonat.

 

Temperatura perfecta la inchiderea unei terase sau balcon

Evident, ca nu trebuie sa fie prea cald vara sau prea rece iarna. Aici intrain joc o serie de aspecte de evitat, cum ar fi scurgerile de aer, evitarea pierderilor termice cu orice pret, controlul intrarii razelor solare etc., care vor depinde de tipul de  tamplaria pe care il folosim atunci cand acoperim o terasa sau un balcon.

Acestea sunt aspecte care influenteaza foarte mult tipul de interior – tamplarie pe care urmeaza sa o instalam pe terasasi care, desigur, ne va afecta si la buget.

 

Ce alegem? Tamplarie din aluminiu sau tamplarie PVC pentru terase si balcoane?

Lasand deoparte lemnul sau plasticul, motivul pentru care o asemenea lucrare devine mai scumpa este tocmai din cauza materialelor utilizate in executie.

Aluminiu si PVC sunt cele mai utilizate in mod obisnuit atunci cand vom inchide un balcon, solar sau terasa cu gradina. Sunt potrivite pentru ca sunt buni izolatori termici si acustici, fara a lua in considerare intretinerea care este mai accesibila financiar.

Factorii care influenteaza economia de energie in tamplaria unei terase sau balcon atunci cand este vorba de profile PVC sau din aluminiu care va determina izolarea ferestrei si pe care trebuie sa-l luam in considerare sunt:

  • Materialul profilului : De exemplu, in tamplaria din PVC podurile termice sunt minime sau inexistente.
  • Nivelul de etanseitate : O fereastra care are un nivel adecvat de etanseitate va garanta o buna izolare termica.
  • Calitatea sticlei : geamurile potrivite intra aici in joc, ceea ce va favoriza beneficii importante, captarea solara sau economii de energie pe termen lung, printre alte probleme pe care le vom analiza ulterior.

Profilele din aluminiu sunt mai greu de integrat in designul casei atunci cand vorbim de culori in comparatie cu profilele PVC.

Pentru ca spatiul care se adauga casei dupa acest proiect sa nu fie o umplutura, este important ca decorarea acesteia sa fie un intreg cu restul casei.

Pentru mai multe articole utile, echipa OnePlast va sugereaza sa ne dati like si follow pe Facebook!