Cel mai mare producator de fereste si usi PVC din judetul Valcea!

Ferestre calde: la ce trebuie sa fii atent la achizitionare si instalare?

Iti doresti ca locuinta ta sa fie cat mai bine protejata de pierderile de energie termica? Atunci trebuie sa acorzi o atentie speciala izolarii peretilor, dar si alegerii asa-ziselor ferestre “calde”. Noi iti recomandam sa optezi pentru ferestre care asigura o izolare termica eficienta. In cele ce urmeaza iti vom explica importanta instalarii corecte a profilelor ferestrelor si impactul acestora asupra bilantului termic al cladirii.

O fereastra izolata necorespunzator ne face sa pierdem pana la 20-25% din energia termica utilizata pentru a incalzi o cladire. Este destul de mult, nu-i asa? Insa, exista o metoda eficienta care ne ajuta sa sa evitam “scaparea” caldurii prin ferestre. Cel mai bine este sa investesti in asa-zisele ferestre calde, cu o inalta putere izolanta si sa te asiguri de faptul ca sunt instalate in mod corect. Le poti completa cu jaluzele de calitate.

Ferestre calde: despre ce tip de ferestre este vorba?

Ferestrele care poarta denumirea de ferestre calde sunt modele de ferestre care, atunci cand sunt instalate in mod corect, protejeaza cladirea de curentii de aer rezultati din scurgeri, protejeaza de racoarea specifica anotimpului toamna si de frigul hivernal, permitand reducerea nevoilor de incalzire. O casa trebuie sa fie cat mai bine izolata pentru a reduce pierderile de caldura.

Alegerea coeficientului UW

Atunci cand iti alegi ferestrele PVC, coeficientul de transfer al caldurii este crucial: cu cat este mai scazut, cu atat exista mai putine pierderi de caldura. In legatura cu ansamblul ferestrei, acesta nu trebuie sa fie mai mare de 0,9W (m2K) incepand cu anul 2021. Regulile impun drept urmare instalarea unor ferestre calificate drept economice in energie sau pasive. Este vorba despre modele cu sticle cu trei panouri umplute cu krypton sau argon.

Cu cat sticla este mai mare, cu atat fereastra este mai calda

Putine sunt persoanele care stiu ca performantele de izolare ale unei ferestre depind nu numai de solutiile tehnologice aplicate (spre exemplu, sticlele cu doua camere) dar si de suprafata totala a sticlei. In medie, aceasta reprezinta 70% din suprafata ferestrei insa exista si modele de ferestre PVC cu profile mai subtiri. Ferestrele cele mai “calde” se caracterizeaza printr-o suprafata mare de sticla pe suprafata totala a ferestrei.

Actualmente, ferestrele cu cinci camere sunt considerate standard si exista ferestre chiar si cu 8 camere pe piata. Insa, cu toate acestea, un numar mai mare de camere nu inseamna neaparat o valoare Uf mai buna.

Una din cele mai bune metode de a imbunatati izolatia termica a unei ferestre este cresterea grosimii profilului acesteia.

Cand este cel mai profitabil sa optezi pentru ferestrele calde?

Din cauza ca prin ferestre poate “scapa” foarte multa energie, o investitie intr-o fereastra cu parametri buni este mereu justificata. Daca construim o casa eficienta din punct de vedere energetic, achizitionarea unei ferestre cu parametri de izolatie termica ameliorata este de altfel obligatorie (mai ales daca s-au proiectat geamuri de mari dimensiuni). In aceasta situatie, o parte din cheltuielile pentru achizitionarea de geamuri mai scumpe se pot compensa de profiturile din energia termica care intra prin ferestre in locuinta.

De unde stim ca o fereastra este sau nu calda?

Ne putem da seama ca o fereastra este sau nu calda datorita coeficientului de transferat de caldura Uw. Cu cat valoarea coeficientului Uw este mai mica, cu atat izolatia ferestrei este mai buna. Cu alte cuvinte, va “scapa” mai putina energie la exterior.

Geamurile moderne existente in ziua de azi pe piata pot impiedica scaparea caldurii dintr-o cladire dar pot si limita intr-un mod inteligent intrarea sa din exterior datorita radiatiei solare. Se reduce supraincalzirea camerelor si se ofera totodata o iluminare buna.

 

Daca te-ai hotarat sa optezi pentru tamplaria PVC, te asteptam sa ne contactezi sunand la numarul de telefon 0374887777 ori trimitand un mesaj folosind una dintre cele trei optiuni disponibile: email – office@oneplast.ro, formularul de contact de pe site sau pagina de Facebook.