Cel mai mare producator de fereste si usi PVC din judetul Valcea!

Ferestre la moda: care sunt factorii care influenteaza estetica?

Ce ne determina sa consideram unele ferestre minimaliste si moderne la prima vedere in timp ce altele ni se par demodate, depasite? Raspunsul lor sta in estetica. O fereastra  in tendinte si moderna este compusa din mai multe caracteristisi si elemente diferite precum forma profilului, culoare, sticla aleasa sau tipul de maner folosit. Vrei sa stii care sunt elementele de care trebuie sa tii cont daca vrei sa alegi o fereastra in tendinte si moderna? In cele ce urmeaza iti vom oferi cateva informatii menite sa te ajute sa alegi cele mai potrivite ferestre pentru o arhitectura moderna.

Ferestre moderne? Culori la moda!

Primul lucru pe care il remarcam la ferestre la moda este culoarea acestora. Spre deosebire de decoratiunile interioare, in cazul tamplariei PVC, tendintele dureaza mai multe sezoane. Care sunt culorile in tendinte pentru anul 2023 atunci cand vine vorba de ferestre? In ultimii ani albul s-a reintors triumfator. Ferestele albe cu profile minimaliste se integreaza perfect intr-o constructie moderna. Ferestrele de culoare neagra si antracit sunt in egala masura populare chiar daca designerii opteaza din ce in ce mai mult pentru ferestre de culoare gri sau maro.

Ferestre mate

Finisajul mat reprezinta un semn distinctiv pentru al doilea deceniu al secolului 21. Dupa ani si ani de dominare a suprafetelor stralucitoare, elementele satinate sau mate predomina de acum inainte. Ferestrele moderne sunt, drept urmare, in primul si in primul rand, mate. Ferestrele mate sunt disponibile in culori complet inedite, de la negru la gri, la albul cel mai la moda. O nuanta populara pentru ferestre este kitami dark. Este vorba despre o nuanta de gri inchis, in tendinte in ultima perioada si prezinta un aspect de lemn extrem de vizibil. Este combinatia perfecta cu alte cuvinte. Datorita acestor fininsaje, o fereastra care era pe vremuri discreta, castiga caracter si devine o decoratiune deosebit de moderna pentru fatada casei.

Profilul minimalist, inca in tendinte

Putine persoane sunt interesate de profilul ferestrelor achizitionate si asta este pacat. Asta deoarece profilele sunt cele care determina in principal stilul unei ferestre, ansamblul ferestrei cu alte cuvinte. In urma cu 15-20 de ani, producatorii de PVC comercializau in principal profile cu margini rotunjite. In ziua de azi, moda ferestrelor s-a schimbat enorm si se pune accentul in principal pe aspectul minimalist si modern. Designul modern, cu linii si margini care ies in evidenta este sublininat de profilele drepte, ajustate. Contrar aparentelor, ferestrele cu un astfel de profil nu reprezinta alegerea perfecta doar pentru arhitectura moderna. Aplicate unor locuinte mai vechi, permit reimprospatarea aspectului unei locuinte.

Tendintele actuale – sticlele de mari dimensiuni

In ultimii ani, s-a observat o preferinta pentru ferestrele cu sticle mari, de mari dimensiuni. Datorita numeroaselor progrese facute de tehnologie, ferestrele mari sunt din ce in ce mai accesibile si mai ieftine decat in urma cu cativa ani spre exemplu. Datorita acestui nou camp de posibilitati care s-a deschis arhitectilor, marea majoritate a cladirilor noi, rezidentiale in constructie sunt acum dotate cu o suprafata din sticla de mari dimensiuni. Sticla devine din ce in ce mai mare in timp ce profilele se micsoreaza.

Ferestre care impresioneaza – balamale ascunse

Balamalele ascunse nu sunt vizibile ochiului liber insa reprezinta un element cheie in cadrul unei tamplarii, joaca un rol esential in ceea ce priveste estetica ferestrelor. Producatorii folosesc racorduri speciale oscilo-batante, cunoscute sub numele de balamale invizibile care sunt complet ascunse. Cu alte cuvinte, balamalele sunt invizibile atunci cand fereastra este inchisa si nu depasesc balamalele ferestrei. Fereastra reprezinta un aspect mult mai minimalist drept urmare. Designul sau subliniaza caracterul modern al stilului interior.

Tine cont si de faptul ca un maner poate schimba complet aspectul unei ferestre, trebuie sa fie estetic.

Daca te-ai hotarat sa optezi pentru tamplarie PVC, te asteptam sa ne contactezi sunand la numarul de telefon 0374887777 ori trimitand un mesaj folosind una dintre cele trei optiuni disponibile: email – office@oneplast.roformularul de contact de pe site sau pagina de Facebook.