Cel mai mare producator de fereste si usi PVC din judetul Valcea!

Ferestre mari – mituri si realitate, partea 2

Visezi si tu la ferestre mari care sa permita luminii  naturale sa intre fara probleme – dar citind si ascultand diferitele pareri despre acest subiect – incepi sa ai indoieli asupra faptului ca este cea mai buna alegere. Te intrebi daca o casa mare reprezinta cea mai buna solutie intr-o regiune extrem de frecventata sau in centrul orasului? Te intrebi daca ferestrele mari sunt sigure? In cele ce urmeaza iti vom raspunde la toate intrebarile pe care le ai in legatura cu acest subiect. Pentru alte mituri si realitati, poti citi partea 1 aici.

Sunt ferestrele mari scumpe?

Unul din cele mai des mentionate dezavantaje cu privire la ferestrele mari este pretul ridicat. Nu are rost sa ascundem acest lucru: ferestrele panoramice sunt mai scumpe, cu aproximativ 30-40% decat un model standard de fereastra, decat un model de mai mici dimensiuni. Pretul lor mai ridicat rezulta nu doar dintr-un mai mare consum al materialelor in timpul productiei, dar si din utilizarea unor solutii tehnice mai avansate in domeniul izolarii termice, intariri din otel la interiorul cadrului si al profilului, dar si un nivel de securitate mai ridicat. Pretul ferestrelor mari difera in functie de materialul utilizat pentru fabricarea profilelor, dar si de metoda de deschidere si de tipul de sticla ales pentru a asigura izolarea termica si acustica. Ferestrele mari din lemn nu sunt atat de scumpe. Cele mai scumpe ferestre de pe piata sunt cele cu profile din aluminiu. Cel mai avantajos pret le revine ferestrelor PVC.

Cele mai ieftine modele de ferestre mari sunt cele care nu se deschid, denumite fixe. Pretul lor poate fi inferior, cu pana la 30% aproximativ fata de un model panoramic mobil. De ce? Productia consuma mai putine profile. Achizitia unor ferestre mari poate fi considerata o investitie, nu doar o dorinta de a avea mai multa lumina sau o viziune mai buna asupra lumii exterioare, poate spori valoarea apartamentului sau locuintei. Cum este posibil acest lucru? Locuintele echipate cu ferestre panoramice au preturi mai ridicate atunci cand sunt revandute pe piata imobiliara.

Ferestrele mari sunt mai greu de curatat

Nu trebuie sa iti amintim faptul ca, ferestrele, indiferent de marimea lor, sunt destul de greu de curatat in general. Spalatul geamurilor este un proces care presupune timp si efort chiar si atunci cand este vorba de ferestrele de marime standard. In cazul ferestrelor mari, situatia se complica daca acestea sunt situate la etaj si este vorba de un model fix (drept urmare accesibil doar din exterior).

Ferestrele mari reduc nivelul de securitate al cladirii

Optand pentru ferestre paronamice nu trebuie sa iti faci griji cu privire la nivelul de securitate al cladirii, acesta nu va avea de suferit. Teoria conform careia ferestrele mari au o incidenta negativa asupra protectiei bunurilor sau impotriva efractiei a fost data uitarii odata cu dezvolarea noilor tehnologii, in ultimii ani in special. Ferestrele mari ne ilumineaza interiorul, ne protejeaza de frig si ne ajuta sa evitam pierderile de caldura. In plus, ne ofera un nivel optim de protectie impotriva efractiilor.

Alege ferestrele mari in functie de fiecare incapere din casa

Deoarece ca este cea mai spatioasa camera din casa, livingul are nevoie de cat mai multa lumina naturala. Specialistii recomanda geamuri de dimensiuni mari, care sa poata sa scoata in evidenta culorile pastelate ale peretilor si nuantele deschise ale pieselor de mobilier.

Pentru un birou, orienteaza-te spre geamuri mari, care sa-ti ofere lumina naturala cat mai mult timp din zi, pentru a te concentra cat mai bine, fara sa obosesti in fata monitorului dupa ore lungi de lucru. Ai nevoie de portiuni de geam sablat sau prevazut cu folii de protectie si de culori de geam termopan potrivite pentru un ambient placut, care sa-ti permita sa lucrezi in tihna.

Daca te-ai hotarat sa optezi pentru tamplaria PVC, te asteptam sa ne contactezi sunand la numarul de telefon 0374887777 ori trimitand un mesaj folosind una dintre cele trei optiuni disponibile: email – office@oneplast.ro, formularul de contact de pe site sau pagina de Facebook.