Cel mai mare producator de fereste si usi PVC din judetul Valcea!

Ferestre pe colt: o solutie perfecta pentru casele moderne

ferestre pe colt

Ferestrele mari, pe colt si lejeritatea unei structuri fac parte din caracteristicile arhitecturii din ziua de azi. Ferestrele pe colt au vazut lumina zilei odata cu nasterea nevoii noastre de a ne moderniza locuintele si de a face sa intre in ele cat mai multa lumina cu putinta. Care sunt elementele de retinut atunci cand vrei sa montezi ferestre pe colt in locuinta ta?

Ferestre pe colt: pro si contra

La fel ca orice solutie, sunt persoane care prefera ferestrele pe colt si persoanele care nu le prefera. Iata care sunt principalele argumente in favoarea ferestrelor pe colt:

  • Mai multa lumina in casa: lumina intra din doua parti, ceea ce este nu doar un avantaj ci ne ajuta sa profitam de lumina soarelui de-a lungul intregii zile.
  • Aspectul ferestrelor pe colt. Daca alegi sa montezi ferestre pe colt pentru locuinta ta vei oferi un aspect estetic deosebit.
  • Lumina naturala. Lumina naturala este cea mai buna sursa de lumina posibila. Cu cat putem sta in locuinta fara sa fim nevoiti sa aprindem lumina artificiala, cu atat mai bine.

Trebuie sa aducem in discutie si dezavantajele acestui tip de solutie. Care sunt principalele dezavantaje ale ferestrelor pe colt?

  • Costuri mai ridicate. Fabricarea unei ferestre pe colt prezinta costuri mai ridicate decat o fereastra clasica. Exista cheltuieli legate de modificarile proiectului de constructie, necesitatea de a apela la praguri diferite, etc.

Chiar daca numarul de argumente in favoarea acestei solutii depaseste dezavantajele, pretul este singurul inconvenient.

Ferestre pe colt fixe

Daca inca nu ai auzit vorbindu-se despre ferestre pe colt fixe, atunci citeste mai departe deoarece iti vom spune noi cateva lucruri. In cazul unor ferestre fixe, acestea nu se pot deschide. Sunt mai ieftine decat ferestrele clasice batante, oscilo-batante sau culisante (diferenta de pret poate ajunge chiar si la 40%).

Insa acesta nu este singurul avantaj prezentat de ferestrele fixe: datorita montarii directe a sticlei in cadrul ferestrei, ferestrele fixe se caracterizeaza prin proprietatile izolante de-a dreptul exceptionale. Nicio fereastra care ofera posibilitatea de a se deschide nu reuseste sa atinga un astfel de coeficient de transfer termic (Uw) identic cu cel al sticlei fixe.

Astfel, daca nu iti pasa prea tare daca fereastra pe colt se va deschide sau nu, poti miza fara probleme pe ferestrele fixe, reducand astfel considerabil costurile. Cu toate acestea, tine cont de un detaliu important: pentru a le spala, sticlele fixe trebuie sa fie accesibile din exterior. De aceea, cel mai bine este ca ferestrele pe colt sa fie montate la parterul locuintei.

Unde este cel mai bine sa le montezi?

Atunci cand optiunea ta sunt ferestrele pe colt, trebuie sa te asiguri, intai si intai, de faptul ca acestea se vor integra in mod armonios cu decorul locuintei tale, cu fatada dar si cu interiorul. Ferestrele pe colt sunt de obicei alese pentru casele moderne si se disting prin minimalism si linii drepte predominante.

Interioarele spatioase si luminoase constituie in egala masura mediul ideal pentru ferestrele pe colt. Indiferent de rolul unei incaperi, o fereastra mare, deschisa in ambele laturi reprezinta o idee buna. Acest tip de sticla are drept efect optic marirea vizuala a suprafetei incaperilor tale. Va asigura in egala masura lumina indispensabila intr-o incapere cum este biroul si va influenta aspectul estetic al unui living spre exemplu. Una dintre cheile reusitei acestui tip de realizare va depinde enorm de privelistea pe care o ai de la fereastra. Trebuie sa tii seama si de planificarea constructiei si de amplasarea ferestrelor.

Ce parere ai de acest tip de ferestre? Esti gata sa te lansezi intr-un astfel de proiect?

Daca te-ai hotarat sa optezi pentru tamplarie PVC, te asteptam sa ne contactezi sunand la numarul de telefon 0374887777 ori trimitand un mesaj folosind una dintre cele trei optiuni disponibile: email – office@oneplast.roformularul de contact de pe site sau pagina de Facebook.