Cel mai mare producator de fereste si usi PVC din judetul Valcea!

Ferestre silentioase? Da, dar care?

Ferestre silentioase

Esti irascibil in mod constant, nu te odihnesti cum trebuie, nu te poti concentra? In realitate, toate acestea sunt cele mai curente efecte ale unei expuneri pe termen lung la zgomotul ambiental. Ai doua solutii la indemana in acest caz: fie te muti intr-o regiune mai putin zgomotoasa, fie optezi pentru ferestre silentioase. Cum ofera acestea o izolare fonica eficienta? Care sunt criteriile pe care trebuie sa le iei in seama pentru a le selecta? Descopera toate aceste lucruri in cele ce urmeaza.

Ferestrele moderne trebuie sa fie nu doar estetice si calduroase ci si silentioase. Dupa poluare, zgomotul este a doua amenintare grava impotriva sanatatii publice. Insa, din fericire, datorita tehnolgiilor moderne, este posibil sa insonorizam in mod eficient o cladire. Ferestrele reprezinta unul din cele mai importante elemente in ceea ce priveste izolarea fonica a unei locuinte. Cum alegem modelul potrivit?

Indicele RW – despre ce este vorba?

Vrei sa asiguri in locuinta ta o atmosfera calma si confortabila deopotriva? In momentul alegerii ferestrelor acorda o atentie sporita indicelui RW exprimat in decibeli. Acesta determina gradul de atenuare al zgomotului interior in cazul unei partitii cum este fereastra sau usa. Cu cat indicele RW este mai ridicat, cu atat fereastra iti protejeaza mai tare locuinta de zgomotele exterioare. La noi in tara, indicele de insonorizare este cuprins in general intre 30 si 60. Daca iti doresti o protectie mai eficienta impotriva zgomotelor atunci alege o fereastra cu un indice RW mai ridicat.

Ferestre silentioase: la ce trebuie sa fii atent cand le alegi?

Ce afecteaza proprietatile acustice ale unei ferestre? Este vorba de fapt de mai multe elemente printre care etansietate, dimensiuni, izolare fonica, sticla folosita sau designul profilelor. Atunci cand alegi ferestrele este bine sa acorzi atentie si grosimii si formei sticlei. Cu cat este mai groasa sticla cu atat ne protejeaza mai eficient de zgomotele exterioare. Distanta dintre sticle precum si modul in care acestea sunt lipite reprezinta un alt element cheie pentru imbunatatirea izolarii fonice a ferestrelor.

In plus, in fabricarea ferestrelor si usilor de absorbtie a zgomotului se utilizeaza o sticla de diferite grosimi. Cu alte cuvinte, latimea ramei de distante joaca un rol esential (cadrul distantei este distanta dintre panouri). Pentru a obtine silentiozitate maxima, ramele de distante sunt realizate din diferite latimi.

Instalarea care garanteaza silentiozitatea

Odata ce ai ales ferestrele silentioase, este extrem de important sa nu anulezi potentialul acestora de insonorizare din cauza unei instalari nepotrivite. Modul in care tamplaria este incastrata in perete reprezinta unul din principalii factori care influenteaza nivelul de zgomot care intra in locuinta din exterior. Cea mai buna alegere este o echipa profesionista.

Care sunt normele acustice pentru o locuinta?

Normele acustice sunt denumite, printre altele, de un ordin al Ministrului Mediului. Emisiile sonore diurne trebuie sa fie inferioare sau egale cu 60 dB. Noaptea in schimb intensitatea zgomotului intr-o anumita zona poate ajunge la 50 dB. In spatiile in care ne desfasuram viata de zi cu zi acest nivel trebuie sa fie unul inferior: 40 dB pe timp de zi si maxim 30 dB pe timp de noapte.

Iti doresti si tu ferestre silentioase pentru locuinta ta? Alege atunci ferestre cu un coeficient RW ridicat si asigura-te de faptul ca sunt instalate in mod corect. Tine seama de toate aceste sugestii atunci cand iti doresti ferestre silentioase pentru locuinta ta și alege termopane de calitate premium cu eficienta energetica superioara, cu un nivel crescut de siguranta si un aspect mai placut, ca sa beneficiezi de un confort sporit si sa cresti valoarea locuintei per ansamblu.

Daca te-ai hotarat sa optezi pentru tamplarie PVC, te asteptam sa ne contactezi sunand la numarul de telefon 0374887777 ori trimitand un mesaj folosind una dintre cele trei optiuni disponibile: email – office@oneplast.roformularul de contact de pe site sau pagina de Facebook.