Cel mai mare producator de fereste si usi PVC din judetul Valcea!

Ferestrele din PVC amplasate corect pentru a lasa lumina naturala sa patrunda in camere au efecte benefice asupra sanatatii si productivitatii

Viata noastra ocupata ne-a reasezat prioritatile intr-un asemenea mod incat acum punem comoditatea si castigul material mai presus de estetica si sanatate. Ne limitam la o atmosfera stagnanta si artificiala creata de aerul conditionat si lumina artificiala chiar si pe timpul zilei. Pe termen lung, aceste conditii pot sa afecteze sanatatea fizica, dar si cea mentala. Desigur, pentru crearea acestor conditii artificiale se apeleaza la tehnologie care dauneaza la randul sau mediului inconjurator. Drept urmare, este vital sa intelegem repercusiunile si sa incercam sa adoptam un stil de viata mai sanatos si natural.

 

Una dintre cele mai usoare si mai eficiente modalitati de a produce o schimbare in bine este aceea de a creste expunerea la caldura si revigorantele raze de soare, lasand lumina sa patrunda cat mai mult in camerele noastre sau in spatiile de la locul de munca. Aerul curat si lumina naturala aduc beneficii imense sanatatii fizice si mentale, facandu-ne mai productivi si mai plini de viata.

 

Lumina zilei benefica pentru moral

Mediul inconjurator joaca un rol important in influentarea comportamentului uman. Un studiu realizat in Texas a aratat faptul ca pacientii care se recuperau in saloane de spital cu ferestre mai mari prin care patrundea mai multa lumina naturala au reusit sa isi revina mai repede fata de ceilalti pacienti. Indiferent de marimea camerei, daca ferestrele PVC sunt suficient de mari pentru a lasa razele soarelui sa intre in interior, acestea vor fi mult mai comode si mai primitoare.

 

De asemenea, este dovedit ca un interior bine luminat natural are capacitatea de a creste activitatea si productivitatea in institutiile de invatamant sau la locurile de munca. Un raport realizat de HMG Clinical Studies a aratat faptul ca studentii care invatau in clase mai luminoase au avut rezultate cu 10% mai bune decat cei din clase mai slab luminate. Aceste studii sunt dovada faptului ca ambientul care se creeaza in camerele unde exista ferestre din PVC de dimensiuni generoase imbunatateste temperamentul general si motiveaza persoanele sa se concentreze mai bine.

 

Lumina naturala, un castig pentru sanatate

Printre primele recomandari pe care le face un doctor pacientilor sai este aceea de a se expune cat mai mult mediului natural si a isi crea un ambient placut si cat mai luminos. Asta deoarece dispozitia noastra si mentalul au o influenta directa asupra fizicului. Expunerea directa fata de razele soarelui ajuta metabolismul si produce vitamine esentiale corpului, sporind, de asemenea, absorbtia de minerale si alti nutrienti necesari corpului uman. Toti acesti factori contribuie la construirea unui sistem imunitar puternic si mentinerea unei sanatati de fier.

 

Un mediu cu lumina naturala si bine aerisit tempereaza anxietatea si stresul. In plus, aceste persoane au si carente in ceea ce priveste serotonina – care mai este cunoscuta si drept „hormonul fericirii”. Un mediu cat mai aproape de cel natural induce o stare de relaxare si ajuta la cresterea nivelului de serotonina din corp.

 

Acestea sunt doar câteva exemple care arata diferenta pozitiva pe care apropierea de natura o poate aduce vietii noastre. Pierzand conexiunea cu natura este una dintre cele mai mari greseli pe care le facem in fiecare zi. Drept urmare, atunci cand va construiti o casa sau cand va alegeti un birou (daca aveti aceasta posibilitate) nu ignorati importanta ferestrelor din PVC care, daca sunt bine pozitionate si de dimensiuni generoase pot sa va aduca un mare plus de sanatate si productivitate!