Cel mai mare producator de fereste si usi PVC din judetul Valcea!

Izolarea termica a ferestrelor de la A la Z

Conform estimarilor, in jur de 25% din pierderile de caldura se datoreaza ferestrelor si usilor. In ultima perioada, atunci cand vine vorba despre inlocuirea ferestrelor, oamenii pun din ce in ce mai mare pret pe izolarea termica. Drept urmare, performanta termica a ferestrelor este un punct crucial.

Izolarea termica reprezinta unul dintre cele mai importante elemente la care ar trebui sa fii atent atunci cand alegi un model de ferestre din PVC pentru locuinta ta. Ferestrele din PVC bine realizate, de calitate, cu economie de energie, vor asigura o pierdere redusa de energie termica, care, la randul ei se traduce prin grosimea portofelului nostru in timpul sezonului rece.

Izolarea termica a ferestrelor: o investitie de durata

Performanta termica a ferestrei desemneaza disiparea caldurii prin fereastra. Aceasta performanta este o functie a conductivitatii termice a materialului izolant, a conceptiei si a grosimii sale. Ferestrele au o contributie importanta in reducerea costurilor energetice ale unei cladiri sau locuinte si permit indeplinirea unor cerinte nationale cu privire la protectia termica. Acest lucru se poate obtine cu ajutorul unei izolatii termice corespunzatoare si unei etansari ridicate.

Ferestrele de calitate asigura o economisire eficienta de energie, date fiind caracteristicile naturale de izolare a materialului PVC are garanteaza izolarea termica eficienta.

Performanta de izolare termica a tamplariei PVC este cuantificata prin coeficientul de transfer termic al acesteia – notat cu U. Valoarea acestuia se obtine mai apoi prin intermediul unui calcul si este, in general, o medie ponderata a coeficientilor de transfer termic al tuturor elementelor care constituie tabloul de tamplarie.

Latimea mai mare a profilelor din PVC este cea care permite realizarea mai multor camere de izolare in interiorul acestora – fara sa se micsoreze dimensiunile camerei de armare. In plus, prezinta si avantajul acoperirii mai sigure a zonei cu izoterme apropiate de zero grade Celsius la montaj – micsorand astfel si pierderile termice prin zidarie. De retinut este faptul ca relatia intre numarul camerelor de izolare si valoarea coeficientului de transfer termic nu este una liniara. Tot aici trebuie sa mentionam si faptul ca tipul si forma garniturilor de etansare sunt estentiale pentru obtinerea unei bune performante de izolare termica.

Unul dintre cele mai importante aspecte pe care le prezinta ferestrele si usile din PVC este acela ca sunt bune izolatoare termice. Folosind produsele de calitate, premium, in casa vei obtine in locuinta ta un mediu confortabil pentru fiecare, chiar daca afara sunt temperaturi extreme, mai ridicate sau mai scazute. Vei observa cel mai bine acest aspect mai ales atunci cand montezi ferestrele din PVC pe timp de iarna.

Si feroneria folosita este importanta pentru performanta de izolare termica a unei anume ferestre – in special tipul balamalei inferioare si forma placutelor de blocare.

In continuare, iti prezentam valorile coeficientului de izolatie termica intalnite cel mai adesea la ferestrele PVC.

  • Coeficientul Ug reprezinta valoarea transferului termic care se calculeaza la nivelul sticlei care intra in componenta ferestrei PVC.
  • Coeficientul Uw reprezinta valoarea transferului termic care se calculeaza pentru toata fereastra PVC.
  • Cu cat coeficientul U este mai scazut, cu atat peirderile termice vor fi mai reduse si izolatia termica a unui element de constructie va fi mai buna.

Drept urmare, utilizarea sistemelor de tamplarie PVC inseamna un consum mai mic de energie la aer conditionat si, prin urmare, economii termice. O constructie din PVC, asadar, duce automat la economisirea de pana la 40% din energia pierduta prin alte modele de tamplarie, ceea ce inseamna si un consum mai mic de energie si, prin urmare, costuri mai mici pentru utilizator la final.

Daca te-ai hotarat sa optezi pentru tamplaria PVC, te asteptam sa ne contactezi sunand la numarul de telefon 0374887777 ori trimitand un mesaj folosind una dintre cele trei optiuni disponibile: email – office@oneplast.roformularul de contact de pe site sau pagina de Facebook.