Asa cum am spus in articolul de saptamana trecuta, exista o serie de mituri in jurul ferestrelor cu tamplarie PVC mai mult sau mai putin adevarate. Daca nu ati citit partea intai, va invit sa o faceti dand click AICI.
Primele ferestre cu rama PVC au fost fabricate la mijlocul secolului XX. Cu toate acestea, utilizarea plasticului pentru geamuri si usi a continuat sa fie obiectul a numeroase controverse. Numeroase sunt persoanele care se intreaba daca este sau nu adevarat ca ferestrele din PVC de culoare alba se ingalbenesc sau nu odata cu trecerea timpului. O alta problema recurenta este urmatoarea: unii sunt de parere ca policlorura de vinil prezinta pericole pentru sanatatea noastra. Esti in cautarea unor informatii fiabile pe aceasta tema? Atunci te afli in locul potrivit. Iata principalele mituri depre PVC.
Mitul numarul 4. Ferestrele PVC sunt nocive pentru mediul inconjurator
Timp de mai multi ani, ideea conform careia productia de ferestre PVC este daunatoare pentru mediul inconjurator a persistat. Acest lucru este fals. Exista, in ziua de azi, producatori de ferestre PVC care aleg materiale reciclabile si se concentreaza asupra largirii gamei de modele premium cu un randament energetic ridicat si asupra productiei durabile. Contrar ideilor preconcepute, plasticul PVC poate fi reciclat cu usurinta si refolosit intr-o fabrica de geamuri. In plus, in cazul unor producatori, fiecare element poate fi reutilizat in cadrul productiei. Ferestrele dotate cu proprietati termice eficiente sunt in egala masura o optiune potrivita pentru mediu.
Cu cat mai putina energie trebuie folosita pentru a incalzi sau pentru a raci interiorul unei cladiri, cu atat va exista mai putina poluare in atmosfera. Productia de ferestre, fie ca sunt din aluminiu, din lemn sau din PVC consuma apa, electricitate si caldura si este insotita de emisii de CO2 in atmosfera. Productia durabila conform unor directive ecologice stricte are un impact mult mai scazut asupra naturii.
Mitul numarul 5. Profilul ferestrelor din plastic se deformeaza
Popularitatea ferestrelor din PVC nu inceteaza sa creasca inca din anul 1990. In acea perioada, numeroase companii au inceput sa apara pe piata, companii care produc geamuri si ferestre din PVC. Pe piata vei gasi atat ferestre din plastic de cea mai buna calitate cat si ferestre de calitate mediocra care, odata cu trecerea timpului, isi pierd din aspectul initial. Opinia conform careia fereastra din PVC se deformeaza sub efectul caldurii si al soarelui este corecta sau nu? Raspunsul nostru este NU. Nu, daca vorbim despre un fabricant cunoscut si experimentat. In cazul ferestrelor si usilor PVC premium, durabilitatea si rigiditatea ferestrelor este asigurata de catre solutii tehnologice precum folosirea de intarituri din otel la interiorul profilelor.
Acesta impiedica profilele sa se deformeze, chiar si in cazul ferestrelor expuse in mod constant la soare, supuse unor solicitari constante sau fluctuatii de temperatura.
Grosimea intariturilor din otel galvanizat de la interiorul profilelor de fereastra este determinanta pentru rigiditatea acestora din urma. Aceasta trebuie sa fie de aproximativ 1,5 milimetri pentru a se evita deformarea ferestrelor odata cu trecerea timpului.
Mitul numarul 6. Ferestrele PVC nu necesita niciun fel de intretinere
Numeroase sunt persoanele care sunt de parere ca daca instaleaza in locuinta ferestre si usi PVC vor scapa de unele batai de cap precum intretinerea regulata a geamurilor si ferestrelor. Chiar daca nu sunt atat de sensibile precum geamurile din lemn, o intretinere specifica insa nu foarte frecventa este totusi necesara. Stratul exterior al ferestrelor trebuie curatat de minim doua ori pe an si chiar mai des daca praful si murdaria sunt vizibile.
Daca te-ai hotarat sa optezi pentru tamplaria PVC, te asteptam sa ne contactezi sunand la numarul de telefon 0374887777 ori trimitand un mesaj folosind una dintre cele trei optiuni disponibile: email – office@oneplast.ro, formularul de contact de pe site sau pagina de Facebook.