Cel mai mare producator de fereste si usi PVC din judetul Valcea!

Modalitati de securizare a ferestrelor

In perioada estivala jafurile sunt din ce in ce mai frecvente, atat in case cat si in apartamente. In general, hotii intra prin fereastra. Cum putem preintampina aceste vizite nedorite si sa asiguram linistea caminului nostru pentru a ne proteja bunurile?

Alege o tamplarie menita sa ofere un nivel anti-efractie ridicat. Descopera care sunt solutiile tehnologice la indemana ta, menite sa impiedice intrusii sa intre in locuinta ta precum si cele mai eficiente metode de securizare a ferestrelor tale.

Maner cu cheie

Una din cele mai eficiente metode pentru a-ti securiza ferestrele impotriva hotilor este aceea de a opta pentru manere cu cheie. Spre deosebire de manerele obisnuite, mecanismul  este blocat atunci cand se roteste cheia si pozitia nu poate fi modificata. De ce este bine sa investesti in aceste manere pentru ferestrele tale? Una din cele mai frecvente metode utilizate de hoti consta in deschiderea unei ferestre din exterior cu ajutorul unei corzi sau sfori. Spre exemplu, pe timp de noapte, atunci cand o fereastra este o intredeschisa pentru a aerisi incaperea, hotii profita de obicei pentru a se strecura inauntru. Insa, daca ai acest maner la ferestre le va fi mult mai greu sau chiar imposibil.

Sticla securizata

Ferestrele anti-efractie, cunoscute si sub numele de geamuri securizate, sunt in egala masura echipate cu sticla in mai multe straturi. In primul si in primul rand, poti opta petru sticla securizata, aceasta va fi mult mai greu de spart insa nu chiar imposibil. O alta varianta este aceea de a opta pentru ferestre din sticla laminata. Acest tip de sticla face un fel de “sandwich”, este alcatuita din doua straturi de sticla cu un strat de polivinil. Insa, ce face ca aceasta sticla sa fie mai rezistenta?

Atunci cand cineva incearca sa sparga aest tip de sticla, s-ar putea sa se sparga asemeni unui geam normal, insa diferenta esentiala este aceea ca atunci cand sticla se sparge, nu se destrama si nu va crea o gaura prin care hotul actioneaza. Folia este cea care tine cioburile de sticla lipite intre ele. Metoda este adoptata si la parbirzele pentru masini.

In cazul in care locuiesti la bloc, trebuie sa tii cont de etajul la care se afla apartamentul, dar si de arhitectura balconului pentru a vedea cum se poate ajunge din interior in strada, de la vecini sau de pe acoperis. Daca locuiesti la curte, ca puncte vulnerabile amintim cele care permit accesul din strada sau prin spatele casei, din gradina. De aceea trebuie sa acorzi o atentie sporita intrarilor dinspre terasa, piscina sau bucatarie, dar și geamurilor de la baie, mansarda sau beci. Daca ai balcoane la dormitoarele de la etaj, asigura-te ca sunt la fel de bine securizate, caci inaltimea nu reprezinta un impediment in calea hotilor, care pot escalada zidul casei.

Monteaza la ferestre piese de siguranta din otel dur menite sa blocheze cerceveaua in toc si sa ingreuneze patrunderea prin efractie a hotilor. Verifica in egala masura ca placutele de inchidere sa fie prevazute cu un corp din otel care sa le asigure un plus de rezistenta la șocuri, loviri, fortari și torsiuni.

Daca ai montat feronerie speciala pentru securizarea case tale trebuie sa stii ca aceasta nu poate rezista o vreme indelungata, decat daca este intretinuta in mod corespunzator. O data pe an trebuie unse toate partile metalice ale echipamentelor de feronerie, balamale, manere de ferestre si usi.

Verifica mecanismele de inchidere si de deschidere, testeaza functionalitatea ferestrelor in pozitie de rabatare, culisare și celelalte optiuni pe care le au ferestrele termopane, astfel incat sa iti dai seama daca scartaie, agata la inchidere sau nu mai sunt perfect etanse si se simt curenti de aer.

Daca te-ai hotarat sa optezi pentru tamplaria PVC, te asteptam sa ne contactezi sunand la numarul de telefon 0374887777 ori trimitand un mesaj folosind una dintre cele trei optiuni disponibile: email – office@oneplast.roformularul de contact de pe site sau pagina de Facebook.