Cel mai mare producator de fereste si usi PVC din judetul Valcea!

Pregateste-ti ferestrele pentru noul sezon

Intretinerea ferestrelor trebuie efectuata de doua ori pe an minim: inainte de sezonul hivernal, adica toamna si imediat dupa, adica la inceput de primavara. Care sunt masurile recomandate de specialisti pentru a pregati ferestrele pentru sezonul cald? Cum putem avea grija de ferestre dupa sezonul rece? Iata toate recomandarile date de specialisti, mai jos.

Pe timp de iarna, ferestrele noastre sunt supuse nu doar la temperaturi scazute ci si la intemperii precum ploaie sau ninsoare. De altfel, poluarea se depune direct pe partea exterioara a ferestrelor. Pentru a le reda aspectul original si pentru a asigura buna functionare si a le creste durata de viata, trebuie sa efectuezi cateva operatiuni simple de intretinere, dupa cum spuneam mai sus, macar de doua ori pe an. Care sunt acestea?

Curatarea de primavara a ferestrelor

Curatarea ferestrelor reprezinta o etapa esentiala de realizat atunci cand ne dorim sa pregatim ferestrele pentru seoznul de primavara. Aceasta operatiune este extrem de usor de realizat, nu necesita competente deosebite, nici foarte mult timp si este eficienta deoarece rezultatele sunt imediat vizibile. Ferestrele, atunci cand sunt curatate in mod corect, prezinta o sticla care straluceste frumos, profile si rame curate, fara zgarieturi.

Cum poti curata in mod corect si eficient ferestrele dupa incheierea iernii? Chiar daca poti utiliza diferite produse de curatare, trebuie sa aplicam o singura regula, extrem de simpla: trebuie sa cureti sticla ferestrei cu o solutie simpla de curatare, una blanda de preferinta, fara sa adaugi diluanti, produse chimice sau aditivi.

Cea mai buna solutie pentru a curata cadrul unei ferestre este oferita de lichidele speciale, gasite in magazinele de bricolaj sau detergentul de vase diluat in apa. Sticla poate fi cu usurinta curatata cu ajutorul unui produs pe baza de alcool, cu apa si cu otet spre exemplu sau cu apa si cu putin detergent de vase.

Verifica imbinarile

O sarcina importanta dupa ce iarna ne-a parasit, este aceea de a verifica starea imbinarilor si a mecanismelor ferestrei. Amortizoarele pentru balamale de calitate sunt cele din cauciuc artificial. Imbinarile din elastomer sunt in egala masura populare in cazul ferestrelor. Acestea sunt mai rezistente la schimbarile de temperatura si la deformari insa, odata cu trecerea timpului risca sa se uzeze. Imbinarile se intaresc si, in cazul unor modele de ferestre mai vechi pot sa se fisureze. Daca imbinarile sunt inca in stare buna este de ajuns sa le cureti si sa le lubirifiezi cu putina grasime.

Atunci cand imbinarile sunt fisurate sau deformate, cel mai bine este sa ai in vedere inlocuirea acestora.

Intretierea mecanismului ferestrelor

Imbinarile ferestrelor necesita inspectarea periodica si intretinerea insa acest lucu este valabil si in cazul elementelor mecanice metalice: balamale si feronerie. Daca exista mizerie vizibila precum praf, panze de paianjen sau frunze uscate, trebuie sa le indepartezi. Etapa urmatoarea consta in verificarea functionarii acestora. Pentru asta, trebuie sa inchizi si sa deschizi ferestrele de mai multe ori. Daca functioneaza fara probleme, este de ajuns sa lubirifiezi partile metalice mobile, adica balamalele si alte elemente metalice cu ajutorul unui ulei de intretinere, grasime de silicon sau vaselina tehnica.

Atunci cand survin unele probeleme, spre exemplu atunci cand fereastra nu se mai inchide sau deschide in mod corespunzator, daca se inclina intr-un mod mai dificil, atunci se impune o reglare a ferestrei. Aceasta operatiune nu este una complicata, insa trebuie sa stii ca procesul poate varia de la un fabricant de ferestre la altul. Ai nevoie doar de cateva unelte. Dar, daca consideri ca nu poti face aceste reglaje de unul singur atunci ce mai bine este sa ceri ajutorul unui specialist pentru a nu provoca pagube iremediabile.

Daca te-ai hotarat sa optezi pentru tamplaria PVC, te asteptam sa ne contactezi sunand la numarul de telefon 0374887777 ori trimitand un mesaj folosind una dintre cele trei optiuni disponibile: email – office@oneplast.ro, formularul de contact de pe site sau pagina de Facebook.