Sticla reprezinta o instalatie specifica pentru optimizarea atractivitatii designului unei ferestre. Joaca in egala masura un rol important in ceea ce priveste economia de energie a locuintei si in gestionarea si reducerea zgomotelor din exterior. Cum este mai bine? Sa mizam pe ferestre cu sticla dubla sau mai degraba pentru ferestre cu sticla simpla? Sticla dubla este cea mai indicata solutie de instalare si de izolare pentru ferestre. In ce consta aceasta si care sunt avantajele oferite?
Principiile sticlei duble
Sticla dubla reprezinta un sistem de perete din sticla compus din doua sticle in mijlocul carora se afla o lama de gaz sau o lama de aer. Este o lama de aer imobila si izolanta. Acest spatiu dintre cele doua sticle poate fi in egala masura constituit din gaz de kripton sau de argon in functie de performantele de izolare dorite. Imbinarile folosite pentru a comprima gazul intre cele doua sticle au caracteristici speciale. Nu cedeaza efectiv sub efectul diferentei de presiune. Sticla dubla este perfecta pentru o fereastra din PVC.
Care sunt beneficiile oferite de o fereastra cu sticla dubla?
Unul din principalele avantaje oferite de sticla dubla este urmatorul: lama de aer sau de gaz imobil din interioriul celor doua sticle diminueaza in mod considerabil pierderile de caldura de la nivelul ferestrelor. Comprima aerul rece care provine din exterior si mentine o temperatura potrivita in interiorul locuintei.
Recomandarea specialistilor este aceea de a opta pentru o sticla dubla cu izolare intarita. Acest sistem impiedica intrarea aerului rece dar si pierderile de caldura pe timp de iarna. In sezonul estival mentine un nivel de caldura placut in incaperile din locuinta. Pe langa economia de energie consderabila, sticla dubla este aleasa datorita robustetii sale si datorita faptului ca este rezistenta la socuri. Ferestrele cu sticla dubla sunt ideale intr-o zona geografica in care climatul este mai rece. Este recomandata si pentru apartamentele din centrul unui oras.
Ferestrele cu sticla simpla mai sunt inca de actualitate?
In ochii unui numar mare de persoane, ferestrele cu sticla simpla apar drept un procedeu arhaic si depasit. Insa, asa este? Ferestrele cu sticla simpla beneficiaza de prezenta unei lame de sticla cu o grosime cuprinsa intre 4-10mm. in functie de tipul ferestrei, pot exista mai multe tipuri de sticla, dreptunghiulare sau patrate, separate de sipci.
Care sunt atuurile oferite de o fereastra cu sticla simpla?
Fereastra cu sticla simpla prezinta o eficienta indoielnica in materie de izolare termica. Insa, este cautata datorita pretului scazut. Acest tip de fereastra garanteaza in egala masura un excelent aport solar pe timp de zi. Pentru ca o fereastra cu sticla simpla sa fie eficienta in termeni de izolare acustica, trebuie sa alegi o lama de sticla cu o grosime de minim 10mm. Pentru optimizarea performantelor termice oferite de o fereastra cu sticla simpla poti miza pe instalarea unui film izolant. Pentru mentinerea eficientei, acest sistem trebuie reinnoit in fiecare an.
Unde putem folosi o fereastra simpla?
Un profil cu o singura camera, chiar daca nu ofera o izolare termica sporita este potrivita pentru a fi instalata pe un balcon, intr-o bucatarie de vara, pe o veranda. Este important de precizat faptul ca prezenta structurilor cu o singura camera iti permite intotdeauna schimbarea pentru cele de calitate superioara, cu camera dubla. In aceasta situatie, doar pachetul urmeaza sa fie inlocuit, cadrul in sine si alte elemente raman aceleasi. Inainte de a face o alegere, trebuie sa studiezi cu deosebita atentie detaliile si sa cantaresti avantajele si dezavantajele fiecarei solutii in parte.
Daca te-ai hotarat sa optezi pentru tamplarie PVC, te asteptam sa ne contactezi sunand la numarul de telefon 0374887777 ori trimitand un mesaj folosind una dintre cele trei optiuni disponibile: email – office@oneplast.ro, formularul de contact de pe site sau pagina de Facebook.