Cel mai mare producator de fereste si usi PVC din judetul Valcea!

Tot ce trebuie sa stii despre ferestrele cu geam termopan si protectie impotriva razelor UV

Ferestre care izoleaza bine inseamna, in egala masura, ferestre care ne ajuta sa ne protejam de caldura si sa limitam cresterea temperaturilor in casa. Astfel, ferestrele din geam termopan cu protectie impotriva razelor UV reduc razele solare la interior, fara sa tina la distanta lumina naturala. Cum sunt concepute aceste geamuri si care sunt avantajele acestora? Iti spunem noi in cele ce urmeaza.

Ferestre cu geam termopan si protectie impotriva razelor UV: cum functioneaza?

Din exterior, nimic nu deosebeste o sticla clasica de o sticla cu protectie impotriva razelor UV, poate doar o nuanta usor mai inchisa. Aceasta sticla dispune de un tratament suplimentar, aplicat in timpul fabricarii ferestrelor cu sticla dubla sau tripla.

  • O pelicula de oxid de metal este depusa pe fata interioara a sticlei exterioare, adica intre cele doua elemente ale peretului;
  • Acest film de oxid actioneaza ca un filtru: lasa sa treaca lumina naturala prin sticla insa limiteaza in medie cu un procent de 50-80% razele UV;
  • Sticla tratata impotriva razelor UV si caldura joaca un rol izolant: reduc razele solare in casa pe timp de vara si evita pierderile de energie pe timp de iarna;
  • Capacitatea sticlei de a filtra razele solare se masoara cu ajutorul factorului solar g. Factorul solar g se exprima in procente si caracterizeaza cantitatea totala de energie pe care sticla o lasa sa treaca in raport cu enerigia solara incidenta. Masoara, drept urmare, contributia unei sticle la incalzirea unei incaperi. Cu cat factorul solar este mai scazut, cu atat aportul solar este mai scazut si el. Acesta oscileaza intre 0 si 1. Cu cat acest coeficient este mai aproape de 0, cu atat sticla este mai eficienta.

Care sunt beneficiile oferite de o fereastra din geam termpoan cu protectie impotriva razelor UV?

Avantajele unui astfel de geam este legat direct de efectele soarelui. Este vorba de a profita de un confort sporit zi de zi, optimizand izolarea termica a locuintei tale.

Limitarea razelor solare la interior

Atunci cand ferestrele sunt expuse mai tare la caldura si la razele solare, acest lucru poate crea un efect de sera extrem de inconfortabil la exterior. Tratamentul anti-caldura si anti-UV al sticlei limiteaza aceasta crestere de temperatura. Drept urmare, ferestrele din geam termpoan cu protectie impotriva razelor UV sunt ideale pentru a profita din plin de lumina naturala fara riscul de supraincalzire, fara sa fii nevoit sa tragi toata ziua roletele sau jaluzelele.

O mai buna izolare termica pe timp de iarna

In timpul celor mai reci luni ale anului, o fereastra din geam termpoan cu protectie impotriva razelor UV contribuie la tinerea sub control a facturii de energie. Conceperea sa reduce pierderile de energie spre exterior. Caldura este mai bine pastrata la interior. Un avantaj atat pentru confort cat si pentru buget.

Te ajuta sa eviti expunerea la razele UV

Razele UV sunt nocive pentru ocupantii unei case. Acelasi lucru este valabil si pentru piesele de mobilier sau elementele decorative care sunt expuse in mod direct la caldura. Filtrul actioneaza asemeni unei protectii pentru a limita ingalbenirea sau o decolorare prematura a zugravelii, a mobilierului sau parchetului. Acest tip de ferestre sunt, in egala masura, un plus pentru a evita senzatia de stralucire/orbire.

De ce sa apelezi la un profesionist pentru a monta acest tip de fereastra?

Montarea oricarei ferestre necesita competente si experienta. Aceste sarcini sunt asigurate de catre specialisti. Apeland la un profesionist vei avea garantia lucrului bine facut, vei face economii de caldura, de bani si de energie.

Daca te-ai hotarat sa optezi pentru tamplarie PVC, te asteptam sa ne contactezi sunand la numarul de telefon 0374887777 ori trimitand un mesaj folosind una dintre cele trei optiuni disponibile: email – office@oneplast.roformularul de contact de pe site sau pagina de Facebook.