Atunci cand vine vorba despre geamuri si usi, PVC-ul este un cuvant pe care il auzim adesea. Insa, concret, ce este acest material? Care este istoria sa? Care sunt diferitele forme pe care le imbraca? Numeroase sunt intrebarile care ne vin in minte atunci cand vrem sa alegem tamplaria PVC. In cele ce urmeaza te invitam sa afli mai multe lucruri despre acest subiect.
Istoria PVC-ului
Fructul unei intamplari fericite, PVC-ul a fost descoperit in mod accidental. In 1835, fizicianul de origine franceza Henri Victor Regnault a observat una din cele mai folosite forme plastice din ziua de azi. PVC-ul, pe numele sau adevarat, policlorura de vinil, a fost descoperit in momentul in care fizicianul a lasat, din neatentie, o sticla ce continea policlorura de vinil la soare. Abia dupa un timp si-a dat seama ca lichidul s-a tranformat intr-un solid de culoare alba.
In 1914, germanul Friedrich Klatte a depus primul brevet din istoria umanitatii pentru PVC. A mai fost nevoie de inca 21 de ani, abia in anul 1935 productia pe care o cunoastem azi a inceput.
Formele si utilizarile sale
Ce este PVC-ul? Este rezultatul transformarii petrolulului amestecat cu un alt ingredient. Compozitia sa este urmatoarea:
– 57% sare;
– 43% derivati din petrol;
PVC-ul in casele noastre
PVC-ul este peste tot si aceasta omniprezenta este consecinta a mai multi factori. PVC-ul este un material economic de produs deoarece este fabricat industrial in cantitati mari prin intermediul unor produse derivate din petrol care reprezinta cel mai important cost al materiei. Comparand produse identice precum roletele, acestea pot fi din PVC insa sunt mult mai ieftine decat geamurile sau usile.
PVC-ul se transforma cu usurinta la o temperatura medie. Exista mai multe tipuri (rigid, suplu, expandat) care pot fi produse sub mai multe forme, in aspecte diverse (mai aspru sau mai neeted). Acest lucru le permite producatorilor de usi si geamuri din PVC sa optimizeze costurile. Deoarece PVC-ul este extrem de maleabil la o temperatura medie, acest lucru ii permite pe de alta parte fabricantului de produse finite (rolete spre exemplu) sa isi conceapa produsele la scara industriala, chiar daca este vorba despre produse la comanda. Inca o data, consumatorul este cel care iese in castig, deoarece pretul produselor finite din PVC este inferior produselor identice, concepute din alte materiale.
PVC-ul se poate recicla cu usurinta. Filiera de reciclare a PVC-ului valorizeaza aproximativ 300 000 de tone din acest material in fiecare an si acest volum nu inceteaza sa creasca an de an. Obiectivul filierei este acela de a ajunge la 800 000 de tone de PVC reciclat in 2021. PVC-ul se poate valoriza la mai multe nivele (reutilizare, valorizare energetica si transformare).
PVC-ul este un material deosebit de izolant. PVC-ul nu este un termic conductor, cee ace face din el materialul excelent pentru toti cei care renoveaza locuinta. Este si unul din motivele pentru care din ce in ce mai multe persoane in aleg pentru usi si pentru geamuri.
PVC-ul nu necesita intretinere. Nu este un material supus coroziunii atunci cand este montat in interior, ceea ce il face materialul ideal pentru geamuri, usi sau rolete. Nu este afectat in niciun fel de umezeala. Deoarece este vopsit in masa, nu mai este nevoie sa il revopsesti periodic, cum este cazul lemnului, motiv pentru care este ales de un numar mare de persoane.
PVC-ul este un material economic de produs si de transformat. Este un material care poate fi valorizat spre sfarsitul vietii, este un material al carui utilizare permite raspunderea la unele exigente in ceea ce priveste reglementarea termica in numeroase circumstante.
O multime de motive pentru a alege PVC-ul pentru usile siferestrele tale, iar daca doresti o oferta imbatabila pentru achizitionarea de usi si ferestre PVC poti contacta firma Oneplast sunand la numarul de telefon 0374887777 ori trimitand un mesaj folosind una dintre cele trei optiuni disponibile: email office@oneplast.ro, formularul de contact de pe site sau pagina de Facebook.