Cel mai mare producator de fereste si usi PVC din judetul Valcea!

Vrei sa iti schimbi ferestrele? Tine cont de aceste sfaturi de la specialisti

Iti doresti sa iti schimbi ferestrele insa esti in cautare de sfaturi cu privire la pasii de urmat? Am reunit pentru tine in acest articol cele mai bune sfaturi si trucuri de la profesionisti pentru a te ajuta sa iei cele mai bune decizii si sa demarezi fara probleme proiectul de renovare. In program: confort, reducerea facturilor la energie si calitate premium.

Care sunt avantajele de care dispui daca iti schimbi ferestrele?

Iti doresti sa imbunatatesti izolarea acustica a locuintei tale? Inlocuirea ferestrelor este o modalitate potrivita de a spori ventilatia, luminozitatea si atmosfera locuintei tale. Nu este nevoie sa schimbi toate ferestrele in acelasi timp daca bugetul nu iti permite acest lucru. Ideal este sa privilegiezi incaperile in care iti petreci mai mult timp. Vei realiza economii de energie considerabile.

Ferestrele vechi nu dispun de o izolare eficienta si din aceasta cauza poti avea pierderi de caldura, cu 15%. Schimbarea ferestrelor iti va permite sa imbunatesti izolarea termica a locuintei si sa faci economii la facturi pe termen lung. Vei deveni astfel principalul actor al tranzitiei energetice a locuintei tale.

Ferestre cu geam simplu, dublu sau triplu?

Realizarea de economii la incalzire si confortul suplimentar in locuinta constituie adesea principalele motivatii pentru a schimba ferestrele. Izolatia depinde de material si de sticla deopotriva. Alegerea geamului se face in functie de nevoi, dar si in functie de buget. Descopera, in cele ce urmeaza, diferentele dintre geamul simplu, dublu sau triplu.

Geamul simplu este cel mai ieftin de pe piata. Este vorba despre o alternativa economica pe termen scurt insa izolarea nu este optima. Principalul sau atu este acela de a lasa sa treaca razele de soare ceea ce inseamna ca vei castiga luminozitate in incapere.

Geamul dublu reprezinta o imbunatatire a geamului simplu in unele privinte si poseda o mai buna performanta acustica si termica. Iti permite sa diminuezi consumul energetic si sa realizezi economii. Geamul dublu este si mai rezistent decat geamul simplu. Este mai greu de spart si vine cu un plus de securitate.

Geamul triplu este mai eficient decat geamul dublu si simplu in mai multe privinte. Fiecare geam este separat de un gaz izolant care permite sporirea performantelor de izolare termica si fonica. Cine spune gros spune mai filtrant. Vei pierde intr-adevar din luminozitate insa, pe timp de iarna, vei castiga in izolare.

Care este materialul ideal pentru ferestrele tale?

La fel ca tipurile de sticla, fiecare material poseda avantajele si dezavantajele sale. Iata esentialul de retinut despre fiecare material in parte.

PVC – dispune de avantajul de a fi mai ieftin, nu necesita o intretinere speciala. Permite in egala masura o buna izolare termica si acustica. Este un material care se adapteaza perfect la schimbarile climatice si nu rugineste.

Aluminiul – aluminiul este adesea folosit pentru suprafetele mai mari. La fel ca si PVC-ul, aluminiul este un material care nu rugineste. Din punct de vedere estetic, profilul ferestrelor este disponibil intr-o mare varietate de culori. Acesta posedă anumite dezavantaje din punct de vedere al energiei termice, mai ales pe timp de iarnă.

Lemnul – este materialul cel mai putin izolant si are un impact foarte mare asupra facturilor la energie. Fereastra cu templarie din lemn a fost preferata vreme de multi ani datorita usurintei cu care se putea fabrica, lemnul fiind usor de gasit si prelucrat. Insa pe termen lung s-a dovedit a nu fi chiar cea mai buna alegere, atat din cauze economice cat si ecologice. Unul din dezavantajele pe care le au ferestrele din lemn este acela ca lemnul este un material care necesita o intretinere mai regulata, mai importanta decat celelalte doua materiale mentionate mai sus, PVC-ul si aluminiul.

Schimbarea ferestrelor presupune intr-adevar costuri ridicate insa daca le vei alege pe cele potrivite, de calitate, vei face o investitie pe termen lung.

Daca te-ai hotarat sa optezi pentru tamplaria PVC, te asteptam sa ne contactezi sunand la numarul de telefon 0374887777 ori trimitand un mesaj folosind una dintre cele trei optiuni disponibile: email – office@oneplast.roformularul de contact de pe site sau pagina de Facebook.