Cel mai mare producator de fereste si usi PVC din judetul Valcea!

Ferestre mari – mituri si realitate, partea 1

Visezi si tu la ferestre mari care sa permita luminii  naturale sa intre fara probleme – dar citind si ascultand diferitele pareri despre acest subiect – incepi sa ai indoieli asupra faptului ca este cea mai buna alegere. Te intrebi daca o casa mare reprezinta cea mai buna solutie intr-o regiune extrem de frecventata sau in centrul orasului? Te intrebi daca ferestrele mari sunt sigure? In cele ce urmeaza iti vom raspunde la toate intrebarile pe care le ai in legatura cu acest subiect.

O fereastra mare creste costurile de incalzire ale casei?

Cei care au in vedere construirea unei case refuza adesea proiectele cu ferestre mari de teama unor facturi la incalzire ridicate. Cum putem explica aceste temeri? Majoritatea dintre noi am auzit de mai multe ori fraza “ferestrele mari genereaza pierderi de caldura”. Parerile de acest gen vin din perioada in care tehnologia de producere a ferestrelor nu era atat de avansata ca in ziua de azi ceea ce facea ca ferestrele sa fie caracterizate printr-un coeficient termic mult mai ridicat. Ferestrele mari, contemporane, sunt “calde” si prezinta, in general, o izolare termica Uw comparabila cu ferestrele in dimensiuni standard.

Ne protejeaza ferestrele mari de caldura vara?

Ferestrele mari, datorita faptului ca sticla este de dimensiuni mari, pot fi simultan o sursa de caldura daca conditiile permit acest lucru. Cum este posibil acest lucru? Razele de soare care penetreaza la interior prin sticla pot incalzi incaperea. Chiar daca acest lucru este benefic pe timp de iarna, pe timp de vara poate fi destul de incomod, atunci cand soarele straluceste pe cer.

Ferestrele mari, instalate pe latura de sud-vest lasa sa intre mai mult soare la interior si atunci incalzesc incaperea mai rapid. Pe peretii situati pe aceasta parte poti alege ferestre mai mici sau ferestre care absorb energia solara, impiedicand astfel supraincalzirea unei incaperi.

Ferestrele mari lasa sa treaca zgomotul in interior?

O alta idee preconceputa cu privire la ferestrele mari este aceea cu privire la zgomot. Adesea, se considera ca insonorizarea unei ferestre mari nu este atat de buna ca in cazul celei din lemn sau ferestrelor de mai mici dimensiuni. Este acest lucru adevarat? Raspunsul la aceasta intrebare depinde de tipul si de calitatea ferestrelor alese. In cazul ferestrelor premium, nivelul de izolare acustica al ferestrelor este superior.

Atunci cand construiesti o casa sau cumperi un apartament in apropiere de un drum express, cu alte cuvinte, intr-o zona destul de zgomotoasa, te poti proteja de zgomote cu ajutorul unor ferestre alese intr-un mod potrivit. Cum? Cea mai simpla modalitate este de a alege ferestre cu un coeficient Rw ridicat care corespunde gradului de atenuare al zgomotului care provine din exteriorul cladirii. Protectia impotriva zgomotului poate fi sporita alegand ferestre cu sticla insonorizata, adica sticla compozita cu film acustic care, in acelasi timp reduce pierderile de caldura si nu lasa sa treaca sunetele care provin din exterior.

Daca te-ai hotarat sa optezi pentru tamplaria PVC, te asteptam sa ne contactezi sunand la numarul de telefon 0374887777 ori trimitand un mesaj folosind una dintre cele trei optiuni disponibile: email – office@oneplast.ro, formularul de contact de pe site sau pagina de Facebook.