Cel mai mare producator de fereste si usi PVC din judetul Valcea!

Ferestre nestandardizate: tot ce trebuie sa stii despre ele

fereastra pvc nestandardizata

Visezi sa ai o casa a carei ferestre sunt in forma de cerc, de semicerc, triunghi sau chiar trapez? Atunci te afli in locul potrivit. In cele ce urmeaza iti vom spune tot ce trebuie sa stii despre ferestrele nestandardizate. Fabricarea ferestrelor cu forme neobisnuite este usor diferita fata de procesul de fabricare al ferestrelor dreptunghiulare, sau patrate, clasice. Diferente pot fi constatate si la nivelul constructiei, al pretului sau timpului necesar realizarii unei comenzi. Mai jos vei gasi informatii detaliate care te vor ajuta sa iei o decizie potrivita atunci cand iti comanzi ferestre personalizate.

Ce forme, in afara de dreptunghi si patrat pot avea ferestrele?

Persoanele interesate de ferestre cu forme mai putin obisnuite pot opta pentru tamplarie rotunda, semi-rotunda, triunghiulara sau trapezoidala. In urma cu doua-trei decenii arhitectii foloseau adesea ferestrele rotunde si trapezoidale in designul modern al epocii. In zilele noastre, cele mai folosite sunt ferestrele inclinate, precum ferestrele triunghiulare sau trapezoidale. Se integreaza perfect intr-o constructie minimalista.

Care sunt limitele tehnice ale fabricarii ferestrelor atipice?

Principalii producatori de ferestre de pe piata se asigura nu doar de estetica ferestrelor ci si de functionarea lor pe termen lung. De aceeea, in procesul productiei ferestrelor nestandardizate se tine cont, printre altele, de limtele materialului PVC. In cazul ferestrelor rotunde sau in forma de semicerc se tine cont de raza de curbura.

O alta limita posibila in ceea ce priveste ferestrele atipice se refera la unghiul de taiere si de sudura a profilelor ferestrelor din PVC in cazul ferestrelor triunghiulare si trapezoidale. Cu cat acest unghi este mai mic, cu atat linia de taiere si de sudura este mai lunga. Cel mai bine, este sa intrebi inainte un specialist daca o fereastra nestandardizata specifica poate sau nu fi realizata.

Sunt ferestrele nestandardizate realizate din aceleasi profile ca si ferestrele standard?

Ferestrele cu forme neobisnuite sunt realizate folosind aceleasi profile ca ferestrele triunghiulare si patrate. Numerosi sunt producatorii de geamuri care propun numai putin de 7 tipuri de profile diferite. Ferestrele inclinate, adica dreptunghiulare si trapezoidale sunt realizate decupand aceste profile in functie de un unghi diferit de 45 de grade de obicei (acesta din urma fiind norma pentru ferestrele patrate sau dreptunghiulare). In cazul ferestrelor in forma de arc, rotunde sau in forma de semicerc, profilele sunt deformate si pliate in forma dorita. Drept urmare, un producator de geamuri deformeaza geometria unui profil drept standard cu ajutorul unor masini speciale.

Se pot deschide aceste ferestre in forme neobisnuite?

Ferestrele intr-o forma alta decat dreptunghi sau patrat pot sau nu sa se deschida. Sunt disponibile, asemeni tamplariei standard, in versiune cu sticla fixa sau in versiune oscilanta sau oscilobatanta. Acest tip de feronerie este mai putin sensibila unei geometrii mai neobisnuite a ferestrei.

In ce caz o fereastra nestandardizata nu este disponibila in versiunea cu deschidere? Deschiderea unei ferestre nestandardizate depinde nu doar de viziunea clientului ci si de constructia ferestrei si de posibilitatea de a o face sa functioneze asa cum isi doreste clientul.

Inainte de a alege un producator de ferestre, intereseaza-te daca acesta din urma fabrica sau nu ferestre nestandardizate, intr-o versiune care permite deschiderea. Specialistul care vine la fata locului pentru masuratori va fi in masura sa iti spuna daca deschiderea este sau nu posibila, in functie de cerintele tale, in functie de arhitectura casei si pe baza cunostintelor tehnice pe care le detine. Specialistul va fi in masura sa evalueze rapid situatia. Clientul va fi astfel imediat daca poate sau nu beneficia de ferestre nestandardizate care permit sau nu deschiderea sau daca trebuie sa se multumeasca cu o fereastra fixa.

Daca te-ai hotarat sa optezi pentru tamplarie PVC, te asteptam sa ne contactezi sunand la numarul de telefon 0374887777 ori trimitand un mesaj folosind una dintre cele trei optiuni disponibile: email – office@oneplast.roformularul de contact de pe site sau pagina de Facebook.