O fereastra ne ajuta sa avem mai multa lumina intr-o incapere si ne ofera o ventilatie suficienta. Insa, este la fel de important sa ne asiguram de faptul ca ne permite sa ne pastram intimitatea atunci cand o alegem pentru baie.
Ce fereastra alegi in baie?
Numeroase sunt modelele de ferestre pentru baie. Cu toate acestea, este important sa alegi cel mai bun model care garanteaza confortul fara sa afecteze in vreun fel spatiul.
Deoarece baia este un spatiu expus in permanenta la aburi, umezeala, condens si schimbari bruste de temperatura, fereastra din baie trebuie aleasa cu mare grija pentru a beneficia de cea mai buna varianta pe care o ai la dispozitie, in functie de caracteristicile locuintei tale si in functie de dimensunile incaperii.
Alege fereastra pentru baie in functie de tipul deschiderii
Forma si amplasarea ferestrei vor determina configurarea acesteia: fereastra clasica, fereastra de mansarda, fereastra suflanta, fereastra oscilo-batanta, culisanta sau basculanta. Alegerea este vasta, dupa cum poti observa si tu. Insa nu orice tip de fereastra este si potrivita pentru baia ta.
Cea mai clasica deschidere, cunoscuta sub numele de fereastra franceza (monoblock), se deschide spre interior. Insa nu este mereu cea mai potrivita solutie pentru incaperile de mai mici dimensiuni. Pentru a castiga spatiu, deschiderea culisanta este perfecta. Acelasi lucru este valabil si pentru fereastra suflanta, ideala pentru suprafetele mai mici. De notat este faptul ca deschiderea oscilo-batanta reprezinta compromisul ideal pentru baia ta.
Alege fereastra pentru baie in functie de material
Natural si calduros, lemnul asigura o excelenta izolatie termica si acustica si se pliaza de minune nevoilor si cerintelor tale in materie de decoratiuni interioare. Singura problema este aceea ca nu rezista foarte bine la umezeala si necesita un tratament hidrofug specific pentru a putea fi folosita intr-o baie. Mai putin fragil si mai durabil, aluminiul necesita o intretinere minima. Confera o luminozitate sporita si o nota de design speciala si se adapteaza tuturor nevoilor de estetica. Combinatia de aluminiu si lemn reprezinta noua tendinta, aceasta fereastra aliaza izolarea optima, securitatea, intretinerea minima si personalizarea completa.
PVC-ul este cel mai recomandat material pentru o baie, o fereastra PVC este usor de montat si se pozitioneaza drept cea mai buna optiune in privinta raportului calitate/pret. Ultra izolanta, fereastra din PVC nu necesita intretinere si rezista perfect la umezeala.
Alege fereastra pentru baie in functie de sticla
Dincolo de aspectul estetic, in baie avem adesea nevoie de lumina, de intimitate, de securitate si de o izolare termica eficienta. Sticla dubla si tripla este cea care ofera un confort sporit dar si o izolare fonica crescuta. Poti alege un model opac sau structurat penru a-ti pastra intimitatea si pentru asta departe de privirile indiscrete.
Care sunt avantajele montarii unei ferestre in baie?
Cel mai potrivit argument pentru o baie cu fereastra este acela ca beneficiezi de mult mai multa lumina naturala, un lucru care contribuie in mod pozitiv la starea ta de bine, iti ridica moralul, confortul tau in propria locuinta este vizibil sporit.
Un alt aspect ce nu poate fi neglijat este acela ca ai posibilitatea de a aerisi intr-un mod mai eficient baia pentru a evita formarea de condens, de igrasie sau de mucegai. Mirosurile neplacute sunt indepartate mult mai usor, tu te vei putea bucura de aer curat ori de cate ori intri in baie.
Consulta-te cu specialisti in domeniu pentru a alege cele mai eficiente geamuri, eficiente si durabile pentru locuinta ta. Astfel, vei beneficia de eleganta si de un plus de confort in baia ta, prin intermediul unei ventilatii optime a spatiilor dar si de o cantitate mai mare de lumina naturala care va patrunde in interior, in conditii ridicate de siguranta, izolare termica si fonica.
Daca te-ai hotarat sa optezi pentru tamplarie PVC, te asteptam sa ne contactezi sunand la numarul de telefon 0374887777 ori trimitand un mesaj folosind una dintre cele trei optiuni disponibile: email – office@oneplast.ro, formularul de contact de pe site sau pagina de Facebook.