Ferestrele mari sunt in tendinte de mai multi ani deja. Creeaza senzatia de spatiu, ofera foarte multa lumina in interior si ofera o priveliste placuta asupra gradinii. Dincolo de numeroasele avantaje oferite, ferestrele mari pot face dificila lupta cu caldura in sezonul cald. Insa, cu aceste solutii simple, pe care vi le prezentam mai jos, puteti pastra racoarea in casa pe perioada verii.
Tendinta ferestrelor mari
Ferestrele mari sunt extrem de populare in ultima perioada si, pentru multi, reprezinta o veritabila necesitate in casa. Ofera numeroase avantaje. Principalul avantaj este acela ca interiorul si exteriorul sunt in sintonie perfecta. Este ca si cum iti permite sa iti aduci gradina in interior. De altfel, creeaza enorm de multa lumina naturala.
Insa, ferestrele nu izoleaza la fel de bine ca si peretii. O mare parte din caldura este pierduta prin ferestre in sezonul rece si, din contra, pe timp de vara, este adusa. Majoritatea dintre noi, pe vremuri, am stat cu perdelele si draperiile trase pe timp de vara doar pentru a beneficia de racoare. Este adevarat ca draperiile reprezinta o solutie potrivita pentru a izola putin ferestrele insa nu este nici estetic, nici complet eficient. Exista unele solutii care ne permit sa ne protejam de caldura pe timp de vara.
Cum poti tine aerul cald in exterior
Insa cum putem face mai exact sa tinem departe caldura pe timp de vara fara sa acoperim ferestrele? Cu solutiile pe care le prezentam mai jos, temperatura din interiorul casei nu va mai urca si vei putea profita de ferestrele tale mari si in sezonul cald.
Geamuri izolante
In loc sa alegi un geam dublu obisnuit opteaza pentru un geam dublu cu randament ridicat, pentru un geam izolant. Care este diferenta? Geamul dublu este alcatuit din doua placi de sticla intre care se afla o cavitate de aer izolanta. Acest tip de sticla este foarte bine izolata. Ne permite sa pastram caldura pe timp de iarna sau sa evitam intrarea acesteia in locuinta vara.
Geamul izolant izoleaza de 3-4 ori mai bine si mai eficient decat geamul dublu. Este constituit din doua sau mai multe straturi de sticla. Atat iarna cat si vara, temperatura interioara este si mai stabila. Factura la energie este mai mica.
Sticla termoizolanta control solar. O alta solutie potrivita este aceea de a alege o sticla termoziolanta control solar sau cu protectie solara. Aceasta sticla face in asa fel incat soarele sa nu intre in locuinta, fara sa se piarda insa lumina. Aceasta este o versiune imbunatatita a geamului izolant. Este alcatuita dintr-un strat de oxid metalic. Transparenta sticlei depinde de tipul de metal folosit si de grosimea stratelor aplicate pe sticla.
Tipuri de sticla control solar
Exista un anumit numar de tipuri de sticla control solar. Cu cat sticla este mai solida, cu atat mai putin soarele are sansa sa treaca prin ea. Daca vrei sa profiti de soare si de caldura pe timp de iarna si de vara atunci instaleaza o sticla 4 season. Sticla control solar obisnuita lasa sa intre aproximativ 70% din lumina soarelui. Acest procentaj poate fi redus cu ajutorul unei sticle cu randament inalt.
Rezistenta sticlei control solar este exprimata printr-un factor solar G care indica rezistenta sticlei. Spre exemplu, G50 inseamna ca doar 50% din lumina soarelui traverseaza.
Poti alege o sticla control solar G38. Aceasta sticla nu lasa sa treaca decat 38% din lumina soarelui si, drept umare, un minim de caldura. Insa, camerele din locuinta risca sa fie intunecate. Daca vrei lumina in locuinta atunci alege o sticla cu o valoare G mai scazuta.
Daca te-ai hotarat sa optezi pentru tamplarie PVC, te asteptam sa ne contactezi sunand la numarul de telefon 0374887777 ori trimitand un mesaj folosind una dintre cele trei optiuni disponibile: email – office@oneplast.ro, formularul de contact de pe site sau pagina de Facebook.